Orbán Viktor: A bevándorláspártiak mind ott lesznek a választáson, legyünk ott mi is!

Vágólapra másolva!
Ma már egyre többen és nyíltan mondják azt, hogy Magyarországnak volt igaza a migráció kérdésében – jelentette ki a miniszterelnök a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. Európában egyre többen gondolják azt, hogy a bevándorlást meg kell állítani, a terrorizmust pedig nem szabad beengedni, mert az Európai Uniónak a biztonságra kell épülnie - mondta Orbán Viktor. A miniszterelnök hozzátette: ezért is fontos, hogy a hétvégén minél többen menjenek el szavazni. A bevándorláspárti erők óriási erőkkel kampányolnak, ők elmennek szavazni, legyünk ott mi is! - mondta Orbán Viktor az interjúban.
Vágólapra másolva!

Van, ami érvényes az öt évvel ezelőtti mondatokból, és van, amin túllépett az idő – mondta Orbán Viktor arra a kérdésre, hogy mennyiben más a mostani szituáció, mint fél évtizede, a legutóbbi EP-választás előtt.

– mondta a miniszterelnök.

A mostani választásnak is az a fő kérdése, hogy bevándorláspárti politikusok vezetik-e Európát, vagy bevándorlásellenesek, Európa megmarad-e Európának és az európaiaké marad-e

– tette hozzá.

Akinek idő előtt van igaza, azt időnként eretneknek bélyegzik és megégetik. Magyarország azonban nem égett meg a bevándorlásról szóló vitában. Most már sokan nekünk adnak igazat, azért mert 2015-ben nem adtuk meg magunkat, nem tettük lábhoz a fegyvert, és véget vetettünk a migránsinváziónak. Az első nehéz időszakot túléltük, amikor senki nem adott nekünk igazat.

Most jól látszik, hogy az európai emberek egyre nagyobb része kiáll amellett, hogy Európa maradjon meg az európaiaké, őrizzük meg a közbiztonságot, a terrorizmust ne engedjük be, ne engedjünk be senkit ellenőrzés nélkül a határokon, és maradjon minden európai ország olyannak, amilyenné a kultúrája teszi, egy erőszakos külső invázió ne változtassa meg az életünk kereteit.

"Ez a hangulat most közel van a többséghez, de minden csak vasárnap este derül ki" - mondta a miniszterelnök.

Orbán Viktor: A bevándorláspártiak mind ott lesznek, legyünk ott mi is!

– mondta a kormányfő. Orbán Viktor szerint senki se higgye el a felméréseket, tiszteletlenség lenne azt mondani, hogy egy választás lefutott.

– mondta a kormányfő, majd hozzátette, hogy az esélyt nekünk kell beváltani. Rocky Balboa mondta, hogy mindig a végén van vége, mindnyájunknak menni kell, így én is egészen vasárnap estig kampányolni fogok – hangsúlyozta a kormányfő.

Orbán Viktor az osztrák válságról azt mondta, hogy amióta a kormányt át kellett alakítani, azóta azt látjuk, hogy az új miniszterek első dolga az volt, hogy visszacsinálták a korábbi bevándorlásellenes lépéseket, így visszaemelték a korábban migránsoknak járó juttatásokat.

– mondta a kormányfő.

Kulcskérdés a felhatalmazás mértéke

A kormányfő szerint nemcsak az európai parlamentre kell összpontosítani, hanem arra is, hogy a voksolás megerősíti, vagy pedig meggyengíti a hatalmon lévő kormányokat. Ennek azért van jelentősége, mivel az unió legfontosabb szerve a tanács, amiben a miniszterelnökök ülnek, és a döntéseket ők hozzák – tette hozzá. Ez a tanács fog dönteni az unió leendő vezetőjéről, és ez a vita már jövő kedden este megkezdődik, és ott, hogy kinek milyen súlya van, az a vasárnapi választáson múlik.

– mutatott rá a miniszterelnök.

Orbán Viktor szólt arról is, hogy a magyarok a bevándorlásról a keresztény kultúra megőrzése és a kevert népesség szempontjából gondolkoznak, de másrészt nagyon súlyos gazdasági kérdések is járnak a bevándorlással. A miniszterelnök elmondta, hogy az elmúlt napokban láttak napvilágot azok az adatok, amik azt mutatták, hogy mennyit költenek a nyugat-európai országok a migránsokra. Világosan kiderült, hogy

a migráció anyagilag megroppantaná Magyarországot

– tette hozzá.

– mondta a kormányfő. Egyesek az agrárpénzeket a migrációra fordítanák, ez ellentétes a magyar gazdák, a magyar mezőgazdaság érdekeivel. De ugyanez vonatkozik a leszakadt régiókra és a tudományos kutatásokra fordított összegekre is. Mindezen kérdésekben a magyar álláspont súlya is nagyban függ majd a vasárnapi választási eredménytől.

Orbán Viktor Forrás: V4NA

Ellenzékváltó hangulat van

A határon túli magyar esélyekről Orbán Viktor azt mondta, hogy csak rajtuk múlik, lesz-e képviselőjük az új EP-ben. Csak rajtunk, magyarokon múlik, lesz-e képviseletük, ezért

a felvidéki magyarok szavazzanak az MKP, az erdélyiek az RMDSZ listájára.

A miniszterelnök szerint a brüsszeli parlamentben lehet egyedül összmagyar érdeket képviselni, mivel ott a határon túli magyar területek is tudják képviselni magukat.

Minden választás tétje, hogy az emberek elmondják a véleményüket, így belpolitikai tétje is van a voksolásnak - mondta Orbán Viktor. Ez már nem az első választás, ahol ellenzékváltó hangulat van. Magyarországon nagyon sokat kell még dolgoznunk, de azt nagyon nehéz lenne eltagadni, hogy

évről évre mindig tudunk előrébb lépni, és az ország egyre jobban teljesít

– mutatott rá a miniszterelnök. Az előbb felsorolt okok miatt van támogatottsága a kormánynak, éppen ezért sokkal izgalmasabb kérdés, hogy leváltják-e az ellenzéket, és hogy mire.

Soros-féle beavatkozás

A miniszterelnök szólt arról is, hogy Magyarországon nem az orosz, hanem a Soros-féle beavatkozástól szenvedünk.

A liberális világmaffia beavatkozása az, ami illetéktelen Magyarországon

– tette hozzá. A hazai sajtószabadságot érintő nyugatkritikákról azt mondta, hogy míg a nyugat-európai országokban 85-15 arányú liberális túlsúly van, addig Magyarországon fele-fele arányban vannak liberális és keresztény irányultságú termékek. Az utóbbi pedig alapvető feltétele a sajtószabadságnak, mivel egyensúly van az oldalak között, éppen ezért Magyarországon teljes sajtószabadság van, Nyugaton pedig csak korlátozott – mondta a kormányfő.

Orbán Viktor szólt arról is, hogy mindig is megadja a kötelezőn is felüli tiszteletet Angela Merkel német kancellárnak, függetlenül attól, hogy számos kérdésben van vita közöttük. Azt, hogy a Fidesz és az EPP élete elválik-e egymástól, azt egyelőre nem lehet megmondani – tette hozzá.

Először meg kell nézni, hogy az Európai Néppárt hogyan szerepel a választáson, utána pedig majd lesz egy fájdalmas vita arról, hogy milyen irányban folytatja a néppárt a politikáját.

Orbán: Nem ugrunk a kútba

Egyelőre többségben vannak azok, akik össze akarják kötni az európai keresztény, nemzeti emberek sorsát az európai baloldallal, amely túl akar lépni a keresztény kultúrán, amely kevert Európát akar, bevándorlást akar, ki akar lépni az európai politika hagyományából – hangsúlyozta Orbán Viktor. "Ez tragikus a mi közösségünk szempontjából, ez az út a semmibe vezet. Már én sem tudom megmondani, hogy mi a különbség a két csúcsjelölt között. Ezek az emberek ugyanazt mondják, ráadásul a brüsszeli blabla nyelven.

A választás után, ha sikere lesz az Európai Néppártnak, akkor egy nagy belső vita lesz a jövőről. Ha a néppárt olyan irányba kanyarodik, amely ellentétes a magyar emberek érdekeivel, akkor mi nem fogunk utánuk ugrani a kútba – tette hozzá.

Az európai politikában kormánypárt és ellenzék nem értelmezhető - mondta a miniszterelnök. Az együttműködések konkrét ügyek mentén jönnek létre.

A valahova tagozódás helyett fontosabb, hogy minden egyes ügyben megvizsgáljuk, hogy mi a magyar érdek, és kivel tudunk együttműködni.

Fontosabb szerepe lesz az ügyekről szóló együttműködésnek, mint a nagy, átfogó megállapodásoknak - mondta végül Orbán Viktor miniszterelnök.

A teljes interjú itt látható: