A nyugat-európai média elhallgatja a tényeket az EP-választás előtt

Lille, Franciaország, bevándorlók, migránsok, menekültek
A picture taken on October 6, 2017 in Lille, northern France shows tents at a migrants and refugees makeshift camp in the former station of St Sauveur. (Photo by PHILIPPE HUGUEN / AFP)
Vágólapra másolva!
Szabó Dávid, a XXI. Század Intézet stratégiai igazgatója pénteken az M1-nek adott interjújában azt mondta, a bevándorláspárti országok az EP-választás kampányidőszakában háttérbe helyezik a migráció negatív mellékhatásait, például a bevándorlók által elkövetett bűncselekményeket, a nyugat-európai média pedig ebben teljes mértékben partner.
Vágólapra másolva!

A migráció jelenleg az embereket érintő egyik legfontosabb probléma, ennek megfelelően idén magasabb részvételi arányra lehet számítani a választásokon,

a választás eredménye pedig új törésvonalakat fog létrehozni az európai politikában

- közölte Szabó Dávid.

Míg a brüsszeli elit a nemzetállamokat és a nacionalista törekvéseket látja a problémák forrásának, addig a kutatások szerint a választók

a problémát és azok félrekezelését Brüsszellel azonosítják, a megoldást pedig a nemzetállamokban látják

- jelentette ki.

Az állampolgárok nem érzik közel magukhoz az Európai Unió intézményrendszerét, ennek Szabó Dávid szerint az az egyik oka, hogy az EP-üléseken a képviselők az embereket érintő problémák helyett "intézményi vitákkal és ideológiai csatározással" foglalkoznak.