Karácsony ellenzéki kampányformában: nem tudja megkülönböztetni az állatokat

KARÁCSONY Gergely; PUZSÉR Róbert
Budapest, 2019. március 13. Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, a baloldali pártok főpolgármester-jelöltje a Puzsér Róberttel, az LMP által támogatott független főpolgármester-jelölttel, a Válasz Online által szervezett beszélgetésen a budapesti Centrál kávéházban 2019. március 13-án. Mindkét jelölt hajlandó visszalépni a másik javára, ha veszít a nyárra tervezett előválasztáson. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Bácskai János Ferencváros fideszes polgármestere szerdán közölte az MTI-vel, hogy Karácsony Gergely Zugló vezetője ismét bohócot csinált magából azzal, hogy nem tudta megkülönböztetni a csótányokat a patkányoktól. 
Vágólapra másolva!

Újabb fényes ellenzéki történetet hozott a szerda. Bácskai János arról számolt be, hogy Karácsony a fővárosi önkormányzat közbeszerzési bizottságának szerdai ülésén nem tudta megkülönböztetni a csótányt a patkánytól, ugyanis nem volt patkányirtással kapcsolatos napirend.

A kormánypárti politikus arra reagált, hogy Karácsony Gergely, a bizottság tagja, a baloldali pártok főpolgármester-jelöltje arról beszélt, a testület szerdai ülésén kiderült, 2018 végétől kezdve gyakorlatilag senki nem ellenőrizte azt, hogy Budapesten valóban megtörténtek-e azok a lépések, amelyek a patkánymentes állapot fenntartásához szükségesek.

- fogalmazott Bácskai.

Budapest, 2019. március 13. Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, a baloldali pártok főpolgármester-jelöltje a Puzsér Róberttel, az LMP által támogatott független főpolgármester-jelölttel, a Válasz Online által szervezett beszélgetésen a budapesti Centrál kávéházban 2019. március 13-án. Mindkét jelölt hajlandó visszalépni a másik javára, ha veszít a nyárra tervezett előválasztáson. MTI/Koszticsák Szilárd Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Mint elmondta, semmi értelme nem volt megszavazni Trippon Norbert (MSZP) bizottsági elnök vizsgálóbizottság felállítására vonatkozó javaslatát, hiszen a patkányirtásról szóló szakbizottsági döntéseket ellenszavazat nélkül fogadta el a testület három menetben az elmúlt fél év során. A Közbeszerzési Döntőbiztosság is kimondta, hogy a feladatot jelenleg ellátó cég alkalmas a patkányirtásra, és meg lehet kötni vele a szerződést - mutatott rá Bácskai János. Emlékeztetett arra, hogy az országos tisztifőorvos arról adott a napokban tájékoztatást, hogy az intenzív patkányirtás a tervezett ütemben halad. A helyi tapasztalatokból és látva a fővárosi állapotokat, azt a következtetés vonja le, hogy a két politikus "hisztériakeltő kísérletei ellenére" az ellenőrzés folyamatos és a lehető legjobb kezekben van - mondta Bácskai János.