A jobbikos Jakab Péter be akart törni a TV2-be

Vágólapra másolva!
Tegnap késő délután Jakab Péter megpróbált berontani a TV2 épületébe, azonban a biztonsági őrök útját állták. A Jobbik élőben közvetítte a történteket facebook-oldalán, amelyen az is látszott, hogy az agresszív akció miatt a biztonsági szolgálat egyik tagja rosszul lett. Emiatt a Jobbik kénytelen volt levenni a felvételt közösségi oldaláról. Feltehetően a Tények stúdiójában akartak randalírozni - feltehetően nem tetszik neki a perifériára szorult jobbikos képviselőnek, hogy a TV2 hírműsora lényegében a hét minden napján a legnézettebb hírműsor, és megveri az ellenzéki attitűdű RTL híradót.
Vágólapra másolva!

Ismét a televíziókkal próbálkozik Jakab Péter.

Jakab akciója miatt rosszul lett egy biztonsági őr

Korábban a HírTV-ben és az M1-ben is kötözködni kezdett a műsorvezetővel - természetesen alulmaradt - , tegnap késő délután azonban más megoldást választott a sajtó önkényes megrendszabályozására. Pár társával együtt ugyanis fogta magát, és

betört a TV2 épületébe balhézni.

Csakhogy a biztonsági őrök nem hagyták, és egyből leállították a jobbikos politikust és különítményét. "Elnézést, hova mennek? Hova mennek?" – kérdezték a beengedő kapun átsikló, majd egy ajtón tolvajkéntbesurranó Jakab Pétertől a biztonsági szolgálat emberei. Jakab érdemben nem válaszolva azt mondta, a műsorba mennek, és társával azt kérik, ne érjenek hozzájuk, nem nyúlhatnak hozzájuk. Az agresszív akciónak az vetett véget, hogy a TV2 egyik munkatársa, akit a felvételen biztonsági őrök nevén neveznek, rosszul lett. Erre egy másik őr azt javasolta, hívjanak mentőt fuldokló társához.

– mondta az őr, majd a Jobbik közösségi oldalán megszakadt az élő videó. Mint később kiderült, a férfit kórházba szállították. Ezzel totális csőd lett Jakabék akciója, akik a televízió székházának épülete előtt próbálták magyarázni a bizonyítványt egy újabb facebook-élőzésben. A Jobbik frakcóvezető-helyettese odáig ment, hogy gúnyolódva kijelentette, a férfi azért lett rosszul, mert azt hitte terrortámadás történt. A kellemetlen történések miatt a párt törölte felületéről az első videót, azonban a Demokrata lementette azt, itt tudja megnézni.

Nem ez az első eset, hogy ellenzéki politikusok túllépve hatáskörükön, betörnek egy-egy számukra nem tetsző szerkesztőségbe. Ennek egyik legemlékezetesebb példája az volt, amikor Fekete-Győr András, a Momentum elnöke az Origo szerkesztőségét látogatta meg társaival, ahol kollégánkat, Kovács Andrást kezdték el inzultálni.
Forrás: Demokrata

Nem sokkal - a Jobbik számára vesztes - országgyűlési választást követően kezdte meg a tévék elleni "hadjáratát Jakab". Tavaly augusztusban az EchoTV vendége volt, ahol miután egytől egyig végigsorolta személyes sérelmeit, a műsorvezetővel próbált kekeckedni, persze alulmaradt, hiszen Velkovics Vilmos műsorvezetőnek enyhén szólva jobb a kommunikációs készsége, mint Jakabnak. Jakab egyébként nem válaszolt egyetlen kérdésre sem, amiért elvileg meghívták. Négy hónappal később ellenzéki társaival együtt a köztelevízió Kuniginda utcai épületében randalírozott, hogy meghatározzák, mi menjen az aznap esti műsorban. Pár nap múlva a HírTV-ben szerencsétlenkedett: inkább a műsorvezetővel próbált szemtelenkdni, semmmint a Jobbik programját ismertetni. Emiatt Szentesi Zöldi László műsorvezető érthető módon hülyegyereknek nevezte a felháborítóan viselkedő politikust és megkérdezte Jakabtól, hogy tízezer forintért elszavalja-e az Anyám tyúkját, hogy a műsornak legalább valamilyen kulturális értéke legyen. Nem szavalta el. Később természetesen Jakab szánalmasan alulmaradt a Demokrata főmunkatársával, a 888.hu publicistájával szemben. Mint később kiderült, az adás elején látványosan eldobott zakójáért később - már adáson kívül - visszasomfordált. Mivel akkor a nézők már nem látták, ezért alázatosan elkérte. Megkapta.