Fekete-Győr András: "Ezért kell pultozni, gecc!"

Vágólapra másolva!
„Ezért kell pultozni, gecc!” – ezekkel a gondolatokkal tett közzé Facebook-történetet Fekete-Győr András, a Momentum elnöke, akit az töltött el büszkeséggel, hogy két fiatal szóba állt vele kampányolás közben.
Vágólapra másolva!

Újabb, „ha a saját szememmel nem látom, nem hiszem el” típusú kampánytörténet érkezett az ellenzéktől. Jelen állás szerint minden abba az irányba mutat, hogy május 26-án este 7 óráig dőlni fog részükről a tömény kampányhülyeség.

„Ezért kell pultozni, gecc!”

Tegnap délután Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke egy három részből álló Facebook-történetben mesélte el, hogy milyen élmények érték pártjának népszerűsítése közben. Pontosabban nem őt, hanem Ismeretlen1-et és Ismeretlen2-t, akik átdobták internetes csevegésüket a pártelnöknek, aki büszkén hirdette azt. Ebből lényegében kiderült az, hogy a politikus standolás közben képes emberekkel beszélgetni, sőt, még az is előfordul, hogy egyeseket esetleg komolyabban meg tud érinteni. „FYI, leszólított a Blahán Fekete-Győr, picit beszéltünk” – kezdte az üzenetet Ismeretlen1, amire egyből érkezett a hüledező válasz. „Te beszéltél a Fekete-Győrrel?” – kérdezte olyan hangsúllyal Ismeretlen2, mintha minimum Lionel Messi sétált volna át a Blahán.

– ismertette a viszonylag nehezen elképzelhető jelenetet Ismeretlen1, amire beszélgetőpartnere magából kikelve feltette az újabb kérdést: „akkor ez most egy jel volt arra nézve, hogy kire kell szavazni?”, amire érkezett a beszélgetés kulcsmondata:

Gecc, most beszéltünk róla, erre eléd ugrik!

Ez volt az a mondat, ami büszkeséggel töltötte el a pártelnököt, és megihlette, amikor megszerkesztette Facebook-történetének harmadik részét. Kicsit még trágárkodtak a Fekete-Győr András hatása alatt álló fiatalok, aztán elárulták egymásnak, hogy a Momentumra szavaznak, mivel ez egy „erős jel” volt. Ez eddig még hagyján, csakhogy a pártelnök is elkezdte értelmezni a történteket, amiből a következő konzekvenciát szűrte le:

Ezért kell pultozni, GECC!

Vizuálisan pedig így néz ki a Momentum Mozgalom elnökének alkotása:

Forrás: Facebook

Az ellenzék botrányos vicceskedései

Az ellenzéki politikusok jól láthatóan előszeretettel veszik bolondosra a figurát az európai parlamenti választás közeledtével. Vágó Gábor, az LMP listavezetője például arról számolt be közösségi oldalán, hogy fiatal, átlag-választópolgárokkal sörözött fényes nappal. Már önmagában ez sem teljesen szokványos, csakhogy utólag kiderült, a „spontán” sörivók között ott volt a Diákparlament egyik politikusa és egy fiatal srác is, aki részt vett az LMP október 23-i fáklyás felvonulásán. Ander Balázs, a Jobbik parlamenti képviselője pedig azzal szárnyalt a médiában, hogy aktivistákat utaztatott a párt kercseligeti lakossági fórumára. A magukat újhullámosnak nevező pártokon kívül az MSZP sem maradt ki. Tóth Bertalan, a szocialisták elnöke saját programpontjába zavarodott bele egy választási vitában, ahol arról beszélt, hogy szeretnék bevezetni a minimális bért, a minimális nyugdíjat, a minimális családi pótlékot. Vagyis azt mondta, a lehető legkevesebb bért szeretnék kifizetni. Vona Gábor, a Jobbik bukott elnöke pedig gengszterrapelésbe kezdett öt nappal az európai parlamenti választás előtt.