Egy sarkadi házaspár átvert és kiforgatott a vagyonából egy férfit

Vágólapra másolva!
Mivel egy házaspár nehéz anyagi helyzetbe került a jelzáloghitelük miatt, a nő behálózott egy könnyen befolyásolható férfit, akit később teljesen kiforgattak a vagyonából, megszerezték a házát és az értékeit.
Vágólapra másolva!

A pár 2013 végén került nehéz helyzetbe. Mivel fennállt annak a veszélye, hogy elveszítik az otthonukat, kiterveltek egy bűncselekményt. A nő megismerkedett egy helyi férfival, akit könnyen befolyásolhatónak találtak.

A bizalmába férkőzött, hogy anyagilag kihasználja. Rövid ismeretség után a nő azt ígérte a férfinak, hogy elválik a férjétől és hozzá megy feleségül.

Ezt a férfi el is hitte, a nő a fiával együtt át is költözött hozzá.

A nő még abban az évben kitalálta, hogy a férjével megveszik a férfi házát a fiuknak, de megígérte neki, hogy továbbra is együtt fog élni vele. A házaspár egy helyi ügyvédet bízott meg azzal, hogy írja meg adásvételi szerződést, és 2014 januárjában időpontot is egyeztettek vele.

A férfi azonban meggondolta magát, mire a házaspár megfenyegette, hogy ha nem írja alá a papírokat, az egész családját kiirtják.

A férfi el is ment az ügyvédhez, aki nem tudott a fenyegetésről, viszont a szerződésbe azt írta, hogy a pár kifizette a vételárat a házért, de ez nem történt meg, és nem is tervezték, hogy fizetni fognak. Ezzel nagyjából 700 ezer forintos kárt okoztak a férfinak.

Ezek után a házaspár a férfi pénzéből felújította a zsarolással megszerzett házat, majd arra kényszerítették, hogy költözzön el onnan.

A férfi a családjához költözött, hajléktalanná vált. Ez idő alatt a nő és a férje eladták az értéktárgyait, amiből közel 600 ezer forintot szereztek.

Az ügyészség a házaspárt zsarolással, sikkasztással és közokirat-hamisítással vádolja, az ügyvédet pedig hamis magánokirat felhasználásával. A házaspár akár 11 évre is börtönbe kerülhet. Az ügyészség az eljárás gyorsítására mértékes indítványt is benyújtott arra az esetre, ha a házaspár beismerő vallomást tenne. Az eljárás a Gyulai Járásbíróságon folytatódik.