Részegen támadt egy buszsofőrre egy budapesti férfi

Vágólapra másolva!
Egy 41 éves férfi Kalocsáról akart busszal hazamenni Budapestre, de mivel részeg volt, a sofőr leküldte a buszról. A férfi ezek után rátámadt a sofőrre, akit az utasok védtek meg.
Vágólapra másolva!

A férfi a barátnőjénél volt Kalocsán tavaly szeptemberben, innen akart hazamenni. Részegen felszállt az egyik buszra a helyi állomáson. A sofőr észrevette, hogy ivott, ezért arra kérte, hogy szálljon le.

Az utas hangosan szitkozódott, beleütött a visszapillantóba és elindult a váróterem felé.

A buszsofőr pár perccel később a menetrendnek megfelelően el akart indulni. Már csukta volna be az ajtót, amikor a dühös utas odalépett a buszhoz és a záródó ajtót visszanyomta a kezével. Ezek után rátámadt a sofőrre.

Felé ütött és megpróbálta lehúzni a buszról.

Az egyik utas sietett a sofőr segítségére. Elővett egy dezodort a táskájából és ráfújta a támadóra, aki ettől pár lépést hátrált. Ekkor ért oda a pályaudvar biztonsági őre, és az utasok segítségével lefogta a férfit.

Az ügyészség a büntetlen előéletű férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emelt vádat. Javasolják a próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetését. Az ügyben a Kalocsai Járásbíróságon döntenek majd.