Hollik: Különösen fájdalmas, hogy a liberálsi értelmiség hallgat

Vágólapra másolva!
Hollik István kormányszóvivő, a KDNP országgyűlési képviselője a CEU-ról, az európai választások tétjéről is beszélt a Heti Tv Pirkadat című műsorában.
Vágólapra másolva!

A szóvivő szerint az az eset, hogy a CEU épületére egy palesztin zászlót tűztek ki, egy antiszemita akció volt, bát az egyetem a közleményében azt írta, nem tudtak erről. Hollik István úgy véli, ha tudtak róla, akkor azért baj, hogy ez megtörtént, ha pedig nem, akkor meg azért. Azt is kifogásolta a politikus, hogy

az intézmény falain belül egy Izrael ellenes előadás is elhangzott, ennek kapcsán is arról beszélt, a Soros egyetem már eddig is sok kárt okozott Magyarországnak.

Mindez az előadás éppen akkor hangzott el, amikor mindenki látja, a magyar kormány zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmussal szemben, amikor békében élhetnek a magyar zsidók itthon. A képviselő megemlített egy másik esetet is, amikor az egyetem egyik professzora egy közösségi bejegyzésében a magyar miniszterelnök halálát kívánta. Az különösen sajnálatos, hogy a CEU csendben van, ahogy az ellenzéki pártok és a liberális értelmiség is – tette hozzá Hollik István.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.