Kinek a pénzéből utazott Márki-Zay Péter és Kész Zoltán Washingtonba?

Vágólapra másolva!
Nem hajlandó elárulni Hódmezővásárhely álfüggetlen polgármestere, Márki-Zay Péter és a bukott liberális exképviselő, Kész Zoltán, hogy kinek a pénzéből utaztak Washingtonba. Az sem világos, hogy milyen céllal és kikkel tárgyalhattak az amerikai fővárosban. Vajon csak pénzkunyerálás miatt mentek Washingtonba? Kaphatott Amerikából pénzt az ellenzéki politikus Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) nevű gittegylete? Nagy valószínűséggel az is kijelenthető, hogy állításaikkal ellentétben nem a külügyminisztérium tisztségviselőivel, hanem a nyugalmazott diplomatákat tömörítő, civil szervezetként működő Amerikai Külszolgálati Egyesület (American Foreign Service Association-AFSA) szakértőivel tárgyalhattak.
Vágólapra másolva!

Már az elején rendkívül gyanús volt, amikor Márki-Zay Péter és Kész Zoltán közölték, hogy meghívták őket az amerikai külügyminisztériumba, de az még gyanúsabbá tette a dolgot, hogy sem a meghívóik nevét nem voltak hajlandóak elárulni, sem azt, kivel fognak tárgyalni.

A nagyobb átláthatóság jegyében azt is „elfejeltették" tudatni a közvéleménnyel, hogy ki fizette az útjukat.

A titkolózás után a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) nevű balliberális gittegylet elnökségi tagjai hatalmas baloldali médialelkesedés közepette indultak el Washingtonba, hogy ott a magyarországi helyzetről „tárgyaljanak" az amerikai „külügyminisztérium" tisztségviselőivel.

A washingtoni látogatásról a balliberális gittegylet közösségi oldalára fotók is felkerültek.

Az állítólagos „találkozó" után azonban sem Márki-Zay, sem Kész, sem a fake média nem közölte, hogy pontosan kikkel is találkoztak, illetve kikkel tárgyaltak.

Sajtóhírek szerint

A találkozóra a fényképek alapján az AFSA-nak az amerikai külügy épületében lévő irodájában került sor, tehát még csak nem is a szervezet székházában.

A nyugalmazott diplomaták által 1924-ben alapított

Amerikai Külszolgálati Egyesület nem az Egyesült Államok hivatalos kormányzati szerve,

hanem egy szakmai, civil jellegű szervezet.

Az AFSA valóban támogató szervezete a külügyminisztériumnak, de csak olyan tanácsadói hálózatot működtet, amelyhez nyugdíjas tisztségviselők, szakértők csatlakozhatnak, hogy javaslatokkal segítsék a külügy munkáját.

Szóval ez nem része a külügyminisztérium apparátusának.

Márki-Zay Péter és Kész Zoltán útjának valószínűleg a pénzkunyerálás is a célja volt.

Nyilván azt is szerették volna elérni, hogy a még mindig sok demokrata pártbeli diplomatát foglalkoztató külügyminisztériumra az Amerikai Külszolgálati Egyesületen keresztül gyakoroljanak nyomást.

Ezt minden bizonnyal valamilyen módon Magyarország és annak kormánya ellen akarják felhasználni, kvázi külföldi beavatkozás kieszközölésére.

Az igazság kiderítése érdekében az Origo előbb telefonon keresztül próbálta elérni Márki-Zayt és Készt, de nem jártunk sikerrel, így később mailben küldtük el kérdéseinket az ellenzéki politikusoknak.

  • Azt szeretném kérdezni, hogy kik hívták meg Önöket, és ők milyen beosztásban dolgoznak, illetve pontosan melyik intézményben?
  • Igazak azok a sajtóban megjelent hírek, miszerint Önök nem a külügyminisztérium (State Department vagy Department of State) tisztségviselőivel, hanem a nyugalmazott diplomatákat tömörítő, civil szervezetként működő Amerikai Külszolgálati Egyesület (American Foreign Service Association-AFSA) szakértőivel tárgyaltak?
  • A találkozóra az AFSA-nak a külügyminisztériumban lévő irodájában (Harry S. Truman Building, 2201 C Street NW, Washington, DC 20520) került sor?
  • Miért nem az AFSA székhelyén (2101 E Street NW Washington, DC 20037) tárgyaltak?
  • Ki fizette az Önök útját?

Cikkünk megjelenéséig nem érkezett válasz megkeresésünkre, amennyiben később mégis reagálnak rá, azonnal frissítjük írásunkat.