Keleten napos, a Dunántúlon borús lesz az idő

2019.05.16. 05:00

Kisebb zárporok még előfordulhatnak csütörtökön, de már nem kell országszerte esőre számítani – írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu.

Csütörtök: Keleten már változóan felhős lesz az ég, pár órára a nap is kisüt. A Dunántúlon azonban még erősen felhős vagy borult idő lesz, és a nap első felében szitálás, kisebb eső is előfordul. Később itt is csökkenni kezd a felhőzet. 13 és 20 fok között alakul a hőmérséklet – a naposabb keleten lesz a melegebb.

Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Péntek: Hajnalban északkeleten előfordulhat záporeső, majd ezt követően országszerte sok napsütésre, gomolyfelhőkre számíthatunk. 20-21°C köré erősödik a nappali felmelegedés.

Szombat: Ragyogó napsütés valószínű némi gomolyfelhőzettel. Kicsi az esély a csapadékra. Kellemes idő lesz 20-25 fokos maximumokkal.
Vasárnap: Délelőtt sok napsütés, délutántól egyre magasabbra törő gomolyfelhők várhatók. Délutántól egyre többfelé lehet zápor, zivatar. Kora nyáriasan meleg lesz: 24-25°C körüli értékeket mérhetünk.

Hétfőtől szerdáig: Gomolyfelhős időre van kilátás mindennap több helyen záporral, zivatarral. A hőmérsékletben nem lesz lényeges változás: 23-24 fok körül alakulhat, mely éppen megfelel a sokéves átlagnak.