Cáfolta az amerikai nagykövet a Wall Street Journal hazug cikkét

Vágólapra másolva!
Hamis cikknek nevezte David Cornstein budapesti amerikai nagykövet az ATV-nek a Wall Street Journal mai cikkét, amely szerint az amerikai kormányzaton belül előkészületek zajlanak arra, hogy szankcionálják Mészáros Lőrincet – írja az Atv.hu.
Vágólapra másolva!

Az amerikai nagykövet az ATV Egyenes Beszéd című műsorának adott exkluzív interjút. Ebben a műsorvezető rákérdezett a Wall Street Journal és az Átlátszó ma megjelent közös cikkére, amely szerint az amerikai kormányzaton belül előkészületek zajlanak arra, hogy a Globális Magnyitszkij-törvény (Global Magnitsky Act) alapján szankcionálják Mészáros Lőrincet, és a kormányzati illetékesek látókörében van még Tiborcz István, a miniszterelnök veje, és Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője is.

Cornstein az Egyenes Beszédnek azt mondta:

Kivetnek vagy nem vetnek ki szankciókat, de nem fenyegetnek azzal.

A nagykövet azt is cáfolta, hogy ilyen terv lenne.

Ilyen szankciókról nem hallott egészen a Wall Street Journal ma megjelent cikkéig. A nagykövet

hamis cikknek nevezte a Wall Street Journal írását.

Cornstein arról is beszélt, hogy Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke Orbán Viktor miniszterelnököt a Fehér Ház Ovális Irodájában fogadta, ahova a legfelsőbb vezetők is elmentek, hogy találkozzanak a miniszterelnökkel.

Mint mondta, ha lenne gyanú arra, hogy ilyen szankciók vannak előkészülőben, nem hiszi, hogy erre a találkozóra sor került volna. Hozzátette: az amerikai pénzügyminisztérium, és nem a Fehér Ház dolga, hogy ilyen szankciókat vessenek ki. A nagykövet azt mondta, ez egy téves cikk.