Lépett a MÁV, ezért egyre kevesebb kalauzt vernek meg

2019.05.15. 11:16

Több mint negyedével csökkent a MÁV-Start ellenőrei ellen elkövetett támadások száma: idén április végéig 24, tavaly, az év hasonló időszakában 33 esetben ért támadás kalauzt.

A MÁV közleménye szerint az idei 24 esetből tizenegyszer történt verés. Ebből egy nyolc napon túli sérüléssel járt. Hétszer fordult elő tettleges becsületsértés, hatszor verbális agresszió, fenyegetés áldozatai voltak a jegyvizsgálók.

Cegléd és Szolnok között öt, a szobi, az újszászi vonalon, valamint Cegléd és Szeged között három-három, a veresegyházi vonalon két támadás történt.

A MÁV-Start számos rendőrségi és polgárőrségi megállapodást kötött, biztonsági személyzetet, vasútőri kíséretet rendelt ki és biztonságtechnikai beruházásokat valósított meg. Évente csaknem 80 ezer vonatot vagyonőrök, 14 ezret pedig rendőrök kísérnek - írják közleményükben

Hozzátették: a kalauzok védelmében segélykérőjük is van, amellyel gyorsan tudják riasztani a vonaton utazó vagyonőrt, a többi jegyvizsgálót, a mozdonyvezetőt vagy az üzemirányítókat.