Parkolási botrány: Felszólították Karácsonyt, fejezze be a trükközést

2019.05.15. 16:16

Karácsony Gergely ne bújjon a jegyzője mögé és ne trükközzön az előnytelen parkolási szerződésekkel, hanem mondja fel azokat - szólította fel Zsigmond Barna Pál, a Fidesz budapesti szóvivője Zugló polgármesterét.

A kormánypárti politikus értékelése szerint folytatódik a zuglói parkolási botrány. Kifejtette: az önkormányzat jegyzője törvényességi észrevételt tett, így mégsem bontják fel a parkolási rendszer működtetésére vonatkozó szerződéseket. Hozzátette: a szerződésbontást azért kezdeményezték, mert minden egyes nap egymillió forint folyik el, és lassan eléri az egymilliárdot az okozott veszteség.Zsigmond Barna Pál rámutatott: a szerződések felbontását látszólag Karácsony Gergely is támogatta szavazatával, de felháborító módon, most mégis a jegyzőjén keresztül akadályozza azt. Karácsony Gergely ahelyett, hogy végre megoldaná az ügyet, hagyja tovább működni ezt az elképesztő pénzszivattyút - mondta a nagyobbik kormánypárt országgyűlési képviselője, aki alkalmatlannak nevezte az ellenzéki politikust a kerület vezetésére.  

Karácsony Gergely képtelen megoldani a zuglói parkolási botránytForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Kitért arra is, beszédes, hogy a polgármester már a múlt héten a szerződések meghosszabbításáról tárgyalt zárt ajtók mögött. Felszólítják Karácsony Gergelyt, hogy ne trükközzön, ne bújjon a jegyzője mögé, hanem szüntesse meg a szerződéseket. Arra is felszólítják polgármestert, hogy az emberei fizettessék vissza az eddigi veszteségeket, ne a zuglóiak állják az alkalmatlanságának az árát.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK