Folytatódik a Karácsony-féle zuglói parkolási mutyi

KARÁCSONY Gergely; PUZSÉR Róbert
Budapest, 2019. március 13. Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, a baloldali pártok főpolgármester-jelöltje (j) és Puzsér Róbert, az LMP által támogatott független főpolgármester-jelölt a Válasz Online által szervezett beszélgetésen a budapesti Centrál kávéházban 2019. március 13-án. Mindkét jelölt hajlandó visszalépni a másik javára, ha veszít a nyárra tervezett előválasztáson. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Karácsony Gergely terjesztette elő és írta alá a Zuglónak két év alatt veszteséget termelő parkolási szerződést – írja a Mandiner. A parkolási mutyiban a jelek szerint nincs megállás: hiába szavazták meg a szerződés felbontását, természetesen a Fidesz javaslatára; Karácsony jegyzője megtorpedózta a lépést, így lehet, hogy mégis maradnak a szerződések.
Vágólapra másolva!

Nem csupán előterjesztette a Zuglónak 739 milliós veszteséget okozó szerződést, de alá is írta azt Karácsony Gergely kerületi polgármester – ez derül ki abból a vállalkozási szerződésből, amelyet Zugló Önkormányzata kötött a C-Ware Kft. által vezetett konzorciummal 2017 áprilisában. Mint ismert, a baloldal főpolgármester-jelöltje tartózkodott a saját maga által benyújtott előterjesztés szavazásán. „Igen” szavazatára ugyanakkor nem volt szükség, mert nélküle is megvolt a többség a képviselő-testületben. Karácsony ezek után viszont nem vétóval élt, hanem aláírta a többség által megszavazott szerződést.

Forrás: Origo

A szerződések itt és itt érhetőek el.

Nincs megállás a Karácsony-féle mutyiban

Ahogy beszámoltunk róla, hétfőn a Fidesz kiharcolta, hogy

  • a zuglói önkormányzat azonnali hatállyal mondja fel a botrányos parkolási szerződéseket,
  • amíg nincs rend ezen a területen, addig ingyenes legyen a parkolás a kerületben élőknek.

Csakhogy a jelek szerint Karácsony a jegyzőn keresztül akarja megakadályozni, hogy az önkormányzat megszüntesse az óriási veszteséget okozó parkolási szerződéseket. Sajtóértesülések szerint a zuglói jegyző törvényességi kifogást nyújtott a fideszes javaslatra elfogadott két módosító határozathoz, így könnyen elképzelhető, hogy végül mégsem mondják fel a szerződéseket. Ez pedig azt jelenti, hogy tovább folytatódhat a mutyizás Zuglóban.