Antiszemita filmet vetítenek a Soros-egyetemen, kitűzték a palesztin zászlót

2019.05.15. 18:59

Ismét botrány robbant ki Soros György budapesti egyeteme körül. A CEU egyik szélsőbaloldali, vállaltan Izrael-ellenes diákszervezete a palesztin gyásznap (Nakba) alkalmából megemlékezést szervez, amelyen a szélsőséges diákok megnézik egy amerikai palesztin migráns „genderológus”, Jasbir Puar filmjét, amelyet amerikai kormányzati nyomásra a katari Al Jazeera hírportál letiltott, mivel a film antiszemita. Ez a sorosistákat viszont egyáltalán nem zavarja, ők továbbra is szolidárisak az antiszemitákkal, annyira, hogy a CEU Nádor utcai épületére kitűzték a nem létező Palesztina zászlóját.

A CEU Radical Student Collective nevű Izrael-ellenes, szélsőbaloldali, palesztinbarát diákszervezete úgy döntött, hogy szerda este 19-21 óra között az antiszemiták főhadiszállásává teszi a Soros-egyetemet.

Szó szerint ezt írták: „A CEU Radical Student Collective kifejezi szolidaritását a palesztin néppel és felvonja a palesztin zászlót. A mai nap, május 15-én az al Nakbára emlékezünk, a palesztinok tömeges kitelepítésére, ami az 1948-as háború során történt meg. Palesztina azóta izraeli megszállás alatt áll” – hívta fel rá a figyelmet a Mandiner.

A szélsőségesek egyébként még a Nakba pontos dátumát sem találták el, hiszen május 15-öt írtak, de az valójában május 14., mivel 1948. május 14-én kiáltotta ki David Ben-Gurion Izrael függetlenségét, aki ettől a naptól a zsidó állam első miniszterelnöke lett.

Ennek eredményeképpen Izrael rendkívül gyér palesztin lakosságának egy része elhagyta a zsidó állam területét.A sorosisták állításaival szemben kitelepítés nem történt, de a palesztinok véleménye alapján egy részük nem önként hagyta el korábbi lakóhelyét, hanem elűzték őket. A különböző becslések alapján 700-750 ezer palesztin vált ekkor hontalanná.

Többségük Jordániába, illetve Szíriába költözött. 

Ezzel párhuzamosan az iszlám világ országaiból, Marokkótól Egyiptomon át Iránig elüldöztek nagyjából 800-900 ezer, már 2000 éve ott élő zsidót, de erről Sorosék nem akarnak megemlékezni.A zsidó menekülteket Izrael fogadta be.

A Nakba-emléknap kapcsán a CEU diákjai filmvetítést is szerveznek, a film a címe The Lobby – USA.

Az áldokumentumfilmet egy Amerikában élő, palesztin migráns hátterű Izrael-ellenes aktivista, Jasbir Puar készítette a katari Al Jazeera hírportál számára.

null

null

Jasbir Puar amellett, hogy bedolgozik az Al Jazeerénak, a Rutgers Egyetem Női és Gender Tanulmányok tanszékének a docense.

Nem mellesleg a legújabb LGBT-őrület, a queerelmélet egyik teoretikusa.

A The Lobby – USA című áldokumentumfilmjét a katari hírportál az amerikai kormány nyomására letiltotta, mert azantiszemita tartalmú volt, amiben Izraelt többek között apartheid államnak hazudták, és összeesküvés-elméleteket terjesztettek a zsidó államról, illetve a Jeruzsálem-Washington közötti kapcsolatokról.Ennek ellenére a film később mégis kiszivárgott.

A sorosista diákszervezet Facebook-eseménye alapján Puar május 10-én a CEU-n tartott előadást.Az Izrael-ellenes diákok ma este tervezik megnézni a négyrészes antiszemita film első részét.

Emiatt a Soros-egyetem diákjai a CEU Nádor utcai épületére kitűzték a nem létező Palesztina zászlóját.

A CEU épülete, 2019. május 15.Forrás: Mandiner