Világörökségi területet ragasztott össze a DK Gyurcsányné plakátjaival

Vágólapra másolva!
A terézvárosi önkormányzat közleményben tiltakozik azért, mert a Demokratikus Koalíció teleragasztotta a világörökségi területnek számító Andrássy utat, és annak kandelábereit Gyurcsány feleségének, a párt európai parlamenti listavezetőjének plakátjaival. Még a Terror Háza környékére is jutott a plakátokból...
Vágólapra másolva!

Gyurcsány Ferenc sosem a finom kampányolásról volt híres, elég csak arra gondolni, amikor 2006-ban még az MSZP miniszterelnök-jelöltjeként egy 20 emeletes panelra feszítve jelent meg róla egy óriásplakát. A jelek szerint Gyurcsányné sem a visszafogott önnépszerűsítés híve, ugyanis a napokban ellepték az Andrássy út kandelábereit a Demokratikus Koalíció EP-listavezetőjének mosolygós fotói. Ez több szempontból is probléma, de legfőképpen azért, mert világörökségi területről van szó.

Forrás: Origo

A DK-nak a Terror Háza környékére is sikerült kiplakátolnia Gyurcsánynét.

Forrás: Origo

Önkormányzat: Távolítsa el a DK a plakátokat!

A terézvárosi önkormányzat közleményben tiltakozott a DK világörökségi területre kihelyezett választási plakátjai miatt. Azért is, mert több kerületi lakos jelezte felháborodását.

Továbbá - mint írták - több párt fordult a Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft.-hez választási plakát oszlopon történő elhelyezése iránti kérelemmel, és a cég küldte meg a pártoknak az erre vonatkozó egységesen betartandó paramétereket.

- vonta le a következtetést az önkormányzat, hozzátéve, hogy emellett súlyos etikai vonzata is van a történetnek, hiszen Gyurcsányék elcsúfították Terézváros történeti és kulturális szempontból kiemelt területét. Az eset meglátásuk szerint azért is felháborító, mert évek óta közmegegyezés van a pártok között arról, hogy nem tesznek plakátokat az Andrássy út kandelábereire. Éppen ezért a terézvárosi önkormányzat felszólította a Demokratikus Koalíciót, hagyja abba a jogszabálysértést, tanúsítson önmérsékletet, valamint távolítsa el plakátjait.

Újpesten kegyeletsértést követhettek el

Az Újpesti Hírek a DK egy másik nem túl szép ötletéről számolt be, ugyanis szerintük Gyurcsányék kegyeletsértést követtek el a IV. kerületben. A lap ugyanis közzétett egy fotót, amelyen a párt EP-listavezetőjét ábrázoló plakát alól a 2014-ben meghalt Kiss Péter szocialista politikus korábbi fényképe került elő. A dolog azért is különösen ízléstelen, mert Medgyessy Péter volt szocialista kormányfő lemondása után Gyurcsány Ferenc megpuccsolta a miniszterelnök-választó rendkívüli kongresszuson Kiss Pétert 2004-ben. Emlékezetes, a DK jelenlegi elnöke az SZDSZ nyomására került be a versenybe, a liberális párt a döntést megelőzően tulajdonképpen megzsarolta a szocialista pártot azzal, hogy leszögezte, csak olyan személyt tud elképzelni egy koalíciós kormány élén, aki megvalósítja programjuk egyes pontjait.

Forrás: Újpesti Hírek

Az újpesti lap szimbolikusnak véli a kampánymozzanatot, szerintük ez sok mindent elárul arról, mi is történik az MSZP-vel Újpesten. A portál ezzel arra utalt, hogy az MSZP haláltusáját vívja a városrészben, mivel sokan távoznak a helyi DK-ba. A két pártnak hagyományosan rossz a viszonya helyben, aminek kettős oka van: sokak szerint Trippon nem túl határozottan képviseli a szocialisták helyi érdekeit, ezzel szemben Varju László rámenősen próbálja átcsábítani a tagokat a DK-ba. Ismert, Varju azzal szerzett országos hírnevet, hogy tavaly decemberben az MTVA épületében a kamerák előtt fetrengett, azt mutatva a nyilvánosságnak, hogy a biztonsági őrök erőszakot alkalmaztak vele szemben. Mentőt is hívatott, de persze kiderült, semmi baja nem volt.