Ellenzéki aktivista a Soros-egyetem Orbán Viktor halálát kívánó történésze

Vágólapra másolva!
Az Orbán Viktor halálát kívánó, Soros-egyetemen tanító történész évek óta civilben politikai aktivistaként csap le minden olyan véleményre, ami nem tetszik neki. Kovács M. Mária előszeretettel oszt meg álhíreket is, és nevezi kormánypárti kollaboránsoknak azokat a baloldali szereplőket, akik egyáltalán szóba mernek állni egy fideszessel. A gyalázkodó történész persze maga is elismerte, hogy nincs is olyan ismerőse, akinek más véleménye lenne, mint neki. Az ügyet a V4NA nemzetközi hírügynökség tárta fel.
Vágólapra másolva!

Kovács M. Mária a Soros-egyetem történészprofesszora, a magyar miniszterelnök washingtoni látogatása kapcsán Orbán Viktor halálára utaló bejegyzést tett közzé a Facebookon. Megdöbbentő módon Kovács M. Mária felidézte a néhai lengyel államfő, Lech Kaczyński 9 évvel ezelőtti tragédiáját, amikor 95 utastársával egyetemben az oroszországi Szmolenszk közelében szörnyethalt.

Forrás: V4NA

A CEU professzornője

ezt írta a közösségi oldalon, egyértelműen Orbán Viktorra utalva: Ha Kaczynski oly ügyesen le tudott zuhanni...

Partnerei azonnal csatlakoztak a minősíthetetlen kívánsághoz, egymásra licitálva eljutottak odáig, hogy akár egy „öngyilkoló pilóta” is teljesíthetné ezt a feladatot. A történész azóta a bejegyzést eltávolította, de természetesen lementettük.

Forrás: Origo

Benjamin Netanjahut győzködte

Kovács M. Mária a CEU egyik „arca”, a Soros-egyetem vezető történészprofesszora. Kétes politikai hírnévre akkor tett szert, amikor 2017 nyarán társaival együtt

mondvacsinált ürügyek felsorakoztatásával sikertelenül próbálta meggyőzni Izrael miniszterelnökét, Benjamin Netanjahut arról, hogy Magyarország antiszemita ország.

A Soros-egyetem oktatója 1987-ben az ELTE-n szerezte a diplomáját, majd pedig 1996-ban lett a történettudományok kandidátusa. Főbb kutatási területei a 19-20. századi hazai történelem és a nacionalizmus.

Civilben politikai aktivista

Kovács M. Mária évek óta előszeretettel oszt meg a közösségi oldalán ellenzéki tartalmakat, teljesen függetlenül attól, hogy azok álhírek-e. Legnagyobb szívfájdalma, hogy Magyarország és Izrael kapcsolatai az elmúlt években soha nem látott jó szintre jutottak. Éppen ezért mostanra Benjamin Netanjahu egyik legnagyobb kritikusa lett a gyalázkodó történész.

Másik kedvenc témája természetesen a Soros-egyetem, és a sztálini időszak működési elveit napjainkig követő MTA mindenáron való megvédése. Ennek egyik eszköze, hogy azokat, akik bírálni merik az előbb említett intézményeket, azokat egyszerűen ostoba és buta embernek nevezi. Meglehetősen színvonaltalan módon írt korábban Palkovics Lászlóról és Békés Márton történészről is.

Kovács M. Mária arra is büszke volt közösségi oldalának tanúsága szerint, hogy

részt vett az ellenzéki előválasztáson,

de azt sajnos nem árulta el, hogy a súlyos botrányokba keveredő, alkalmatlan zuglói polgármestert, Karácsony Gergelyt vagy pedig az ingyen BKV-val kampányoló Horváth Csabát támogatta.

Kovács M. Mária az összeesküvés-gyáros

A történész asszony másik kedvenc területe az összeesküvés-elméletek gyártása, és ezek hirdetése. Emiatt néha komoly vitákba is keveredik. Visszatérő témája, hogy az ATV miért hív be kormánypárti politikusokat, mert szerinte ez azt jelenti, hogy a tévé fideszes lett. Ilyenkor általában az ott dolgozók teszik helyre Kovács M.-et, aki ezekre már nem tud reagálni.

Kovács M. közösségi térben való működését figyelve egyértelműen látszik, hogy

valójában egy politikai aktivista, aki egyetemen tanít.

Kovács M. egy tavalyi választási bejegyzésében maga vallotta be, hogy nem is találkozik olyannal, és nem ismer olyan embert, akinek más véleménye lenne, mint az övé. Ezután értetlenkedett egy sort azon, hogy a Fidesz-KDNP szövetség a szavazatok több mint 48 százalékát szerezte meg, miközben neki egyetlen kormánypárti ismerőse sincsen.

Ahogy korábban írtuk, kerestük Kovács M. Máriát és a Soros-egyetemet is az ügyben, azóta is várjuk a válaszaikat. Így továbbra sem tudjuk, fenntartja-e véleményét, ahogy azt sem, hogy az egyetem értékrendjébe belefér-e az, amit Kovács M. Mária írt.