Völner Pál: Czeglédy Csaba mentelmi jogát fel kellett volna függeszteni

Völner Pál interjú
Völner Pál interjú
Vágólapra másolva!
Az igazságszolgáltatás függetlenségét támadja az ellenzék az európai parlamenti választási kampányban: a Nemzeti Választási Bizottság Czeglédy Csaba ügyében politikai döntést hozott, mondta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára.
Vágólapra másolva!

Az államtitkár szerint a Nemzeti Választási Bizottság múlt héten nem tett eleget a Szegedi Törvényszék kérésének és nem függesztette fel a hatmilliárd forintos áfacsalással vádolt Czeglédy Csaba mentelmi jogát, akivel szemben ezért meg kellett szüntetni az eljárást. (Czeglédy Csaba a Demokratikus Koalíció EP-listájának jelöltje, így a választás eredményének jogerőre emelkedéséig megilleti a mentelmi jog).

Völner Pál azt mondta, korábban az NVB-nek és az Országgyűlésnek is az volt a gyakorlata, hogy a köztörvényes bűncselekmények gyanúsítottjainak, vádlottjainak a mentelmi jogát felfüggesztette Fotó: Mudra László - Origo

Völner Pál hangsúlyozta: az NVB döntését az tette lehetővé, hogy a testületben többségbe kerültek az ellenzéki delegáltak, és politikai alapon hoztak döntést.

Felhívta a figyelmet arra: korábban az NVB-nek és az Országgyűlésnek is az volt a gyakorlata, hogy a köztörvényes bűncselekmények gyanúsítottjainak, vádlottjainak a mentelmi jogát felfüggesztette.