Az ellenzékben ott vannak a rombolók - Varga-Damm megint üzent Márki-Zaynak

Szabó Márki-Zay ölelésében
Vágólapra másolva!
Ismét nekiment Varga-Damm Andrea, a Jobbik országgyűlési képviselője Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármesternek. A jobbikos politikus most lényegében azzal vádolta meg a korábban még a pártja által támogatott városvezetőt, hogy az ellenzéki együttműködés kerékkötője, és egyúttal rombolónak nevezte. Pontosan még nem lehet tudni, miről is van szó, de eléggé úgy tűnik, hogy egyes ellenzéki erők megpróbálják kiszorítani a Jobbikot, amiben kulcsszerepe lehet Márki-Zaynak.
Vágólapra másolva!

Vasárnap késő délután beszámoltunk róla, hogy váratlanul igen komoly kritikát fogalmazott meg a jobbikos Varga-Damm Andrea Márki-Zay Péterrel szemben. Többek között azt írta róla, hogy soha nem fog tudni megbízni benne, amiért ismeretlen célokból rendszeresen külföldre utazik, és pártjával nem azért vannak, hogy színpadot ácsoljanak neki. Ekkor még nem lehetett tudni, hogy Varga-Damm egyéni akciójáról van-e szó, vagy valami komolyabb húzódik meg a háttérben, netán a Jobbik összeveszett a hódmezővásárhelyi polgármesterrel.

Váratlan háború az ellenzéken belül

Cikkünk megjelenésével nagy publicitást kapott a téma, így a jobbikos politikus közösségi oldalán a hír alatt egyre többen, főleg negatív kommentek formájában reagáltak a leírtakra. Ezt Varga-Damm nem hagyta szó nélkül, és hétfő délelőtt egyesével kezdett el válaszolni a hozzászólásokra. A dolog eldőlni látszik, úgy tűnik, nem egyéni sérelemről van szó, hanem

kitört a Jobbik-Márki-Zay Péter háború.

Kevés ugyanis a valószínűsége annak, hogy egy olyan tapasztalt politikus, mint Varga-Damm Andrea, a pártközpont engedélye nélkül kétszer is „olyan érzékeny területre keveredjen”, mint hogy egykori pártfogoltjukat a nyilvánosság előtt támadja. Pedig ezt történt, a jobbikos képviselő konkrét vádpontokat fogalmazott meg Márki-Zayjal szemben:

  • „rombolja a már megköttetett megállapodásokat”,
  • sokan csalódni fognak,
  • a Jobbikot sok területen próbálják meg kiszorítani, feltehetően a hódmezővásárhelyi politikusra értette ezt,
  • Márki-Zayt rombolónak nevezte.
Forrás: Facebook

Forrás: Facebook

Egyelőre az nem látszik, hogy Varga-Damm szerint Márki-Zay pontosan hol kerékkötője az ellenzéki együttműködésnek, és azt sem lehet tudni, mit ért azalatt, hogy „rombolja az eddig megkötött megállapodásokat”. A politikus kommentjeiből az sejlik fel, hogy

a Jobbikot egyes ellenzéki erők megpróbálják kiszorítani, amiben kulcsszerepe lehet a hódmezővásárhelyi polgármesternek.

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere Szabó Gábort, a Jobbik pártigazgatóját karolja át a tavalyi időközi választás eredményváróján Forrás: Origo

Mindez azért is furcsa, mert nemrég még kifejezetten jónak bizonyult a Jobbik és Márki-Zay kapcsolata. Mint utóbb kiderült, a független színekben induló hódmezővásárhelyi politikus gyakorlatilag a Jobbik jelöltje volt – a többi ellenzéki párt támogatásával – a tavaly februári helyi időközi választáson. A választási eredményvárón ugyanis megjelent többek között Szabó Gábor jobbikos pártigazgató, valamint a jobbikos Iránytű Intézet néhány munkatársa, amiből azt a következtetést lehetett levonni, hogy ők koordinálták és irányították a politikus kampányát.