Németh: Az eddig ismert pártszövetségi struktúra eltűnőben van

Vágólapra másolva!
Németh Szilárd, a honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, a Fidesz alelnöke a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt az EP választás kapcsán a V4-es országok együttműködéséről, a pártcsaládokon átívelő közös gondolkodásról.
Vágólapra másolva!

A politikus beszélt a május 26-i EP választásról, amelyik mindenhol, így Csepelen is meghatározó lesz, majd hozzátette, a választásnak egy európai dimenzióba helyezett tétje, hogy Magyarország megmaradhat-e magyar Magyarországnak, Európa Európának, hogy a kontinens képes lehet-e megőrizni a zsidó-keresztény kultúrát, az emberek tovább tudják-e adni a gyermekeiknek.

Orbán Viktor miniszterelnök ma Washingtonban tárgyal Trump elnökkel, ahol fegyverek vásárlásáról is szó lesz. Németh Szilárd ezzel kapcsolatban elmondta, a két politikus teljes mértékben ugyanazt gondolja a bevándorlásról, ez meglátszott akkor is, amikor az ENSZ migrációs csomagját utasították el. Az Egyesült Államok is azzal szembesül, amivel Európa, azaz beengedi-e délről a migránsok tömegét, annak minden következményével vagy pedig igyekszik megőrizni kultúráját, a már kialakított szociális biztonságát. A mostani amerikai-magyar csúcstalálkozó azért is jelentős, mert például múlt héten mondta el az amerikai külügyminiszter német kollégájának a látogatását. A politikus szerint ezek jelzésértékűek, mindenkinek meg kell saját magának fejteni, hogy miért alakultak így a dolgok a világban.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.