Fidesz-KDNP: Példátlan, hogy Czeglédynek falaznak az NVB ellenzéki delegáltjai

Gyurcsány-Czeglédy, Gyurcsány Ferenc, Czeglédy Csaba
Vágólapra másolva!
Felháborítónak nevezte Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője hogy a „Gyurcsány-párt”, a szocialisták, a Párbeszéd, a Jobbik, az LMP, a Mi Hazánk és a Momentum delegáltjai „mind falaznak” Czeglédy Csabának.
Vágólapra másolva!

Példátlannak nevezte a kormánypártok nevében nyilatkozó KDNP-s Nacsa Lőrinc, hogy a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) ellenzéki delegáltjai „falaznak” a köztörvényes bűncselekménnyel vádolt Czeglédy Csabának. A KDNP frakciószóvivője azt mondta: felháborító, hogy a „Gyurcsány-párt”, a szocialisták, a Párbeszéd, a Jobbik, az LMP, a Mi Hazánk és a Momentum delegáltjai „mind falaznak” neki.

Nacsa: A „Gyurcsány-párt”, a szocialisták, a Párbeszéd, a Jobbik, az LMP, a Mi Hazánk és a Momentum delegáltjai „mind falaznak” Czeglédynek Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely, Szigetváry Zsolt

A Gyurcsány házaspár is falaz Czeglédynek

Szerinte „Gyurcsányék felelőssége a legnagyobb ebben”. Hozzátette: Czeglédy Csaba a Gyurcsány család régi ügyvédje, „Gyurcsány és Gyurcsányné bizalmasa, akit az Altuson, a családi cégen keresztül még pénzeltek is”.

A Gyurcsány házaspár most is falaz Czeglédynek, nekik köszönhetően kapott mentelmi jogot azzal, hogy a DK európai parlamenti (EP-) képviselőjelöltjévé tették őt

– fogalmazott a kereszténydemokrata képviselő, aki szerint Gyurcsányék így próbálják megakadályozni és talán ellehetetleníteni a Czeglédy Csaba elleni eljárást.

Nacsa Lőrinc megjegyezte: a DK delegáltja az NVB-ben, Avarkeszi Dezső – aki a Gyurcsány-Bajnai kormány egykori államtitkára – egyike azoknak az ellenzékieknek, akik megtagadták a bíróság kérését, és nem szavazták meg Czeglédy Csaba mentelmi jogának felfüggesztését. A politikus jelezte: az ellenzék egy olyan köztörvényes ügyben falaz, és akadályozza az igazságszolgáltatást, amelyben a gyanú szerint több mint hatmilliárd forintot loptak el bűnszervezetben.