Az LMP EP-listavezetője fiatalokat használt díszletnek kampányhazugságához

Vágólapra másolva!
Vágó Gábor, az LMP listavezetője arról számolt be közösségi oldalán, hogy teljesen spontán módon (!) beszélgetésbe kezdett egy fiatal választópolgárral a budapesti metrón, akit aztán meghívott sörözni. A történet oda futott ki, hogy két héttel később a srác hét barátjával egyetemben önként megjelent a találkozón, ahol jót beszélgettek. Már első olvasásra is annyira hihetetlen volt a történet, hogy aztán ki is derült róla, nem feltétlenül igaz. A jobbikos Ander Balázs lakossági fórumozós trükkje után itt a következő ellenzéki kampányolós mese!
Vágólapra másolva!

Feltehetően senki számára nem új információ, hogy a pártok mindent megpróbálnak bevetni a kampányban annak érdekében, hogy aztán a választáson minél jobb eredményt érjenek el. Az ellenzék azonban egy ideje mintha eltúlozná a dolgot, ugyanis sorozatban olyan akciókat mutattak be, amelyek már inkább a csalás kategóriájába estek, semmint a becsületes erődemonstrációéba. Egészen a mai napig verhetetlennek tűnt a versenyben a jobbikos Ander Balázs, aki úgy próbálta meg átverni a választókat, hogy a délelőtt Kaposváron aláírást gyűjtő aktivistáit délutánra már kercseligeti lakossági fórumozóként mutatta be közösségi oldalán. Bár eléggé hihetetlen, és szinte semmi esély nem mutatkozott rá, de vasárnap kora délutánra érkezett egy újabb ízig-vérig ellenzéki kampányolós történet. Ezúttal Vágó Gábor, az LMP európai parlamenti listavezetője mutatta meg, hogyan kell megpróbálni hülyét csinálni a választókból - de leginkább saját magából.

Minden gyanú felett álló sörözés

"Két hete egy sráccal beszédbe elegyedtünk a metróra várva. Azt mondta, hogy fiatal egyetemistaként biztosan elmegy szavazni, de még nem tudja kire. Felajánlottam, hogy igyunk egy sört, és beszélgessünk arról, hogy miről szól a zöld politika. Meghívta a barátait is, és egy számomra is nagyon hasznos eszmecsere kerekedett a sörözésből" - olvasható a legújabb ellenzéki mese Vágó Facebook-oldalán, ami értelemszerűen arra megy ki, mennyire jó fej, trendi és fiatalos, hogy még a metróban várva, teljesen spontán módon is képes elhívni sörözni egy fiatal választópolgárt, aki ráadásul el is megy a haverjaival a megbeszélt eseményre. Már első olvasásra is az fogalmazódik meg az emberben, hogy ennek a történetnek annyi a realitása, minthogy Jean-Claude Van Damme kapja a jövő évi Cannes-i filmfesztivál "Legjobb férfi alakításáért" járó díjat. Ráadásul Vágó bejegyzésének vannak kiemelkedően döcögő részei, úgy mint, hogy a fiatalok már délelőtt neki ugranak a sörözésnek, ami azért még egy LMP-performansz esetében is elég erősnek számít. Minden jel arra utalt tehát, hogy egy előre megrendezett, de spontánnak álcázott kampányeseményről van szó, azaz

az LMP listavezetője egy színtiszta hazugsággal próbált meg operálni két héttel az EP-választás előtt.

Bárcsak mindig ilyen könnyen lenne lottó ötöse az embernek! Íme Vágó Gábor felhívására megjelent nyolc, teljesen hétköznapinak tűnő fiatal valahol a Ferenciek tere környékén.

Forrás: Facebook

Annyira átlagosak, hogy a Vágó jobb oldalán álló, lógó kezű srác az LMP tavaly október 23-ai vonulásán lelkesen cipelte a fáklyát.

Forrás: Facebook

Facebook-oldaláról az is kiderült, hogy kedvenc időtöltései közé tartozik az Országgyűlésben való fényképezkedés.

Forrás: Facebook

Egyik söröző partnere pedig annyira hétköznapi, hogy tavaly augusztusban a Soros György-féle Független Diákparlament bizottsági koordinátora volt, és minden esély meg van arra, hogy most is betölti a tisztséget. Ráadásul 2016-ban és 2017-ben is elindult a politikailag motivált szervezet választásán, ahol mandátumot is nyert.

Forrás: Facebook