Puzsér Róbert: Válasszák azok Karácsonyt, akik államcsődöt szeretnének

KARÁCSONY Gergely; PUZSÉR Róbert
Budapest, 2019. március 13. Puzsér Róbert, az LMP által támogatott független főpolgármester-jelölt (b) és Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, a baloldali pártok főpolgármester-jelöltje a Válasz Online által szervezett beszélgetésen a budapesti Centrál kávéházban 2019. március 13-án. Mindkét jelölt hajlandó visszalépni a másik javára, ha veszít a nyárra tervezett előválasztáson. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Miután a pénteki Magyar Hangban az MSZP és Gyurcsány Ferenc kigolyózásával ellenzékváltást követelt, szombati rendezvényén ellenzéki politikusokat támadott Puzsér Róbert. A humorista a szocialista Horváth Csabát beteges hazudozónak nevezte, Karácsony Gergelyről pedig azt mondta, azok válasszák őt, akik álomvilágban szeretnének élni, utána pedig szembesülhetnek majd az államcsőddel. 
Vágólapra másolva!

Az M1 tudósítása szerint a "Közlekedés a városban" elnevezésű konferencián az LMP és a Jobbik által támogatott főpolgármester-jelölt a budapesti forgalom mellett az előválasztás helyzetére is kitért. Ismert, miután az ellenzék egy része (MSZP, Párbeszéd, DK és Momentum) Puzsér, az LMP és a Jobbik megkérdezése nélkül jelentette be a "közös" budapesti polgármesterjelölteket, a humorista kiszállt a szocialisták által erőltetett castingból. A továbbiakról megismételte korábbi álláspontját, miszerint addig, amíg nem lesz egy korrekt kerületi elosztás, rá ne számítson a régi baloldal.

A köztelevízió kérdésére Puzsér elárulta, hogy

kérése ellenére a baloldali pártok egyelőre nem változtattak a kerületi polgármesterjelöltek listáján.

A rendezvény során két politikust kiemelt a "régi baloldal" soraiból.

  • Horváth Csabát beteges hazudozónak nevezte.
  • Karácsony Gergelyről pedig azt mondta, azok ikszeljenek Karácsony neve mellé, akik álomvilágban szeretnének élni, utána pedig szembesülhetnek majd az államcsőddel. Úgy látja, Karácsony Gergellyel szemben, a realitások mentén politizál.
Puzsér Róbert, a Jobbik és az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt és Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, a baloldali pártok főpolgármester-jelöltje között megromlott a viszony Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Emlékezetes, a főpolgármesteri székre pályázó humoristától nem teljesen függetlenül komoly törésvonalak alakultak ki a különböző ellenzéki blokkok között. Ez a nyilvánosság számára akkor vált igazán érzékelhetővé, amikor az ellenzék egy része (MSZP, Párbeszéd, DK és Momentum) Puzsér, az LMP és a Jobbik megkérdezése nélkül jelentette be a "közös" budapesti polgármesterjelölteket.

A konfliktus annyira eldurvult, hogy a humorista csapatával szórólapozásba kezdett hét olyan polgármesterjelölt ellen, akiket az ellenzéki négyes nevezett meg. Ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott Puzsér a szombati rendezvényen, hogy "az a helyzet, hogy ezek a jelzők (szórólapokon - szerk.) a magyar politikában kifejezetten enyhe jelzőnek számítanak. Itt, ahol Bangóné patkányozik." Ismert, Bangóné Borbély Ildikó nemrég az ATV műsorában a patkányokkal hozta összefüggésbe a Fidesz szavazóit.