Szent II. János Pál pápa szobrot avattak Piliscsabán

Vágólapra másolva!
A nemzetek, nemzetiségek jogai emberi jogok a közösség szintjén - elevenítette fel Szent II. János Pál pápa egyik gondolatát a miniszterelnök-helyettes szombaton Piliscsabán, a pápa szobrának avatóünnepségén.
Vágólapra másolva!

Semjén Zsolt a piliscsabai Kenderesi út és a Fényesliget sétány kereszteződésénél álló szobornál tartott ünnepségén arról beszélt, hogy

ha Szent II. János Pál pápa nem élt volna, akkor most nem lehetne megtartani a szoboravatót, mivel még mindig a Magyar Népköztársaság alattvalói lennénk.

Hozzátette, hogy a kommunizmus szörnyétől való megszabadulás három embernek köszönhető: Szent II. János Pál pápának, Ronald Reagan egykori amerikai elnöknek és Mihail Gorbacsov volt szovjet államfőnek, akik felismerték, hogy nem vihetik bele az emberiséget egy atomháborúba.

Kifejtette, hogy a pápa mint lengyel származású ember pontosan tudta, hogy

nemcsak egyének vagyunk, hanem egy nemzet tagjai is,

amelytől a nyelvünket, a gondolkodásunkat és a kultúránkat kaptuk, és ezért a nemzeti lét érték az örökkévalóság szempontjából is. Minden nemzet megismételhetetlen és egyszeri érték - fűzte hozzá a miniszterelnök-helyettes.

Semjén Zsolt Facebook-oldalán is megemlékezett a szoboravatásról. Azt írta, hogy Szent II. János Pál pápa példája ma ismét keresztény, nemzeti identitásunkban erősít meg minket, amire nagy szükségünk van Európában.