Volt szocialista miniszter felesége a Kúria sajtósa

DK Demokratikus koalíció Gyurcsány Ferenc
2019 március 15
Egyetem tér
Vágólapra másolva!
Baráth Etele volt szocialista miniszter felesége, Madarász Gabriella a Kúria egyik sajtószóvivője - írja a Tűzfalcsoport. Baráth korábban Gyurcsány Ferenc kormányában az európai ügyekért felelős tárca nélküli miniszter volt. 
Vágólapra másolva!

Egyre több kritika éri a legfőbb bírói fórumot és annak vezetőjét, Darák Pétert amiatt, hogy erőteljes baloldali befolyás tapasztalható a Kúrián. A Magyar Nemzet keddi számában írta meg, hogy az úgynevezett kémperben az egyértelműen MSZP-s kötődésű Mészár Róza vezette tanács mentette fel a vádlottakat, Galambos Lajost, Laborcz Sándort, Szilvásy Györgyöt és P. Lászlót. Mészár Róza 2007-ben, a Gyurcsány-kormány idején került át a Baranya Megyei Bíróságról a Kúria elődjére, a Legfelsőbb Bíróságra.

2010-ben pedig az MSZP alkotmánybíró-jelöltje volt, s ezt a párt akkori elnökhelyettese, a jelenleg is vád alatt álló Simon Gábor jelentette be

közli a Tűzfalcsoport.

A bírónő férje az MSZP-közeli, korábban MSZMP-közelinek tartott milliárdos vállalkozó, Varga Jenő, aki a pártállam utolsó időszakában az állampárt pécsi alapszervezetének vezetője volt, és a hírek szerint abból az időszakból származhat Gyurcsány Ferenchez fűződő kapcsolata is.

A sorosista szemlélet sem áll távol a bírónőtől, a Mészár Róza által vezetett büntetőjogi csoport összefoglaló jelentése szerint ugyanis a Magyar Helsinki Bizottság gyakorlatát veszik alapul a legfőbb bírósági fórum büntetőbírái.

Most pedig a Tűzfalcsoport azt írja egyik olvasója információja alapján, hogy Baráth Etele volt szocialista miniszter felesége, Madarász Gabriella – aki forrásaik szerint a pártállami igazságügy egyik utolsó párttitkára volt – a Kúria egyik sajtószóvivője. Baráth Gyurcsány Ferenc kabinetjében pedig az európai ügyekért felelős tárca nélküli miniszter volt.

Gyurcsány Ferenc volt miniszterének a felesége a Kúria sajtósa? Fotó: Polyák Attila - Origo

Madarász pedig, aki korábban a Legfelsőbb Bíróságon is ítélkezett, férjével kifejezetten sikeres párosnak mondható, a korábbi adatokból kitűnő jelentős vagyoni megtakarítás mellett mindketten 2010 után is jó pozíciókban tudtak maradni, Baráth Etele jelenleg a brüsszeli székhelyű Európai Gazdasági és Szociális Bizottság tagja.

Időközben az ellenzéki és sorosista kötődésű tagokból álló, botrányos működésű Országos Bírósági Tanács (OBT) politikai színezetű támadást indított Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke ellen. Abban egyébként, hogy az OBT egyre elvetemültebb lépésekre veszi a bátorságot, a Tűzfalcsoport forrásai szerint szerepe lehet annak, hogy bízhatnak Darák Péter támogatásban. Annak időzítése pedig, hogy szerdai határozatával az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökének, Handó Tündének a menesztését indítványozták, egyik oka az lehet, hogy Darák jelenleg külföldön tartózkodik.

A teljes cikket IDE KATTINTVA olvashatja el.