Csézy előbb tudott énekelni, mint beszélni

A vasárnap esti Sláger Témában a népszerű énekesnő, Csézy lesz a másik vendége Kalmár Tibornak.
A vasárnap esti Sláger Témában a népszerű énekesnő, Csézy lesz a másik vendége Kalmár Tibornak.
Vágólapra másolva!
A Pillangó című dal klipjének titkairól is beszél Csézy a Sláger Témában, többek közt arról is, hogy miért Apáti Bence és Földi Lea balettművészek lettek a klip főszereplői. A műsor másik felében a Balázs Béla- és Magyar Film-díjas forgatókönyvíró, Köbli Norbert lesz a vendég. 
Vágólapra másolva!

Köbli Norbert nemhiába napjaink egyik legsikeresebb filmes szakembere. A Sláger Témában arra is választ kapunk a Balázs Béla-díjas forgatókönyvírótól, hogy a sikersorozatokat, közönségfilmeket jegyző szórakoztató, vagy a múltat méltó módon feldolgozni akaró, a történelmünket képekben elmesélni szándékozó filmművész a valódi énje.

Szó lesz majd az Örök tél páratlan sikeréről, és a szintén Szász Attila rendezővel közös első mozifilmjük, az Apró mesék fogadtatásáról is.

Köbli Norbert és Kalmár Tibor Forrás: Origo

A Sláger Témában Köbli Norbert jövőbeni tervei kapcsán elárulja majd, hogy minden idők leghíresebb magyar énekesei közül miért pont Máté Péter az, akiről a Bohém rapszódia mintájára szívesen írna egy forgatókönyvet, de a Trianon-vígjátékról és az olimpiai hősről, a világháborút maradandó sérüléssel megjárt, de vívásban 1924-ben mégis aranyat nyerő Pósta Sándorról készülő filmtervéről sem mondott le.

A vasárnap esti Sláger Témában a népszerű énekesnő, Csézy lesz a másik vendége Kalmár Tibornak Forrás: Origo

A Sláger Téma második órájában,

21 órától Csézy énekművész lesz a vendég, aki kis túlzással előbb tanult meg énekelni, mint beszélni.

Népművész család sarjaként egyenes út vezetett számára az énekművészi karrier felé. Csézy ennek ellenére megküzdött a hazai elismerésért. Hogy miért lett előbb külföldön sikeres, fesztiválnyertes zenész, és hogy miért a tengerentúlon indult énekesnői karrierje, arról is vall majd a Sláger Témában. Szó esik majd állandó zenésztársairól, akik nélkül a sajátságos Csézy-életérzés nem jönne át a dalain keresztül. Menyhárt János és Rakonczai Viktor végigkíséri karrierjét, utóbbi zenész írta legújabb dalát, a Pillangót is, amelyhez egy különleges klip is készült.

Hogy mi inspirálta ezt a Csézy-slágert, illetve, hogy miért Apáti Bence és Földi Lea balettművész lett a klip két főszereplője, az is kiderül a Sláger Témából.

22 órától pedig a Sláger Téma Extra adásában a Czigány Györggyel készült interjút hallgathatjuk meg újra.

"Ki nyer ma?" - hangzott fel minden hétköznap 38 éven át a rádióban.

Czigány György neve egybeforrott a legendás villámvetélkedővel, pedig cseppet sem villámkarrierje már az 1940-es évek óta íródik. A Sláger Téma Extrából kiderül, hogy tinédzserként Mindszenty József hercegprímás indította el őt a költői, írói pályán. Így mostanra, 87 esztendős korára már negyvennél is több kötetet számlál.

A Sláger Téma Extrában a Czigány Györggyel készült beszélgetést hallgathatják meg a Sláger FM-en Forrás: Origo

1956-ban végzett zongoraművészként, de inkább a Magyar Rádiót választotta munkahelyéül. Nevéhez fűződik a zenei főosztály megújítása, számos legendás műsor elindítása, így például az előbb említett Ki nyer Ma. A Magyar Televízióban eltöltött évtizedekkel együtt közel félszáz esztendőnyi médiakarrierje során Czigány György egyszerre volt kiváló műsorkészítő, valamint vérbeli rádiós és tévés szakember.

Czigány György kapcsán a vasárnapi adásból az is kiderül, hogy igazi dinasztialapító, a bencés diákként megkapott erkölcsi esszenciát lánya és fia is továbbviszi, akik a média, a művészet, sőt a polgári repülés legkülönbözőbb területein váltak sikeressé, néha szó szerint úttörővé.

2019. május 12-én 20-23 óra között tehát ismét Sláger Téma és Sláger Téma Extra, a Sláger FM-en Köbli Norberttel, Csézyvel, Czigány Györggyel, valamint a házigazda Kalmár Tiborral.