Lányokat futatott egy magyar pár Svájcban

Vágólapra másolva!
A nők kizsákmányolásán alapuló bűnszervezetet hozott létre egy férfi és egy korábban prostituáltként dolgozó magyar nő egy svájci férfival és másokkal együtt. Összes hat embert fogtak el és állítottak bíróság elé a hatóságok. 
Vágólapra másolva!

Az Eurojust segítségével megvalósuló svájci-magyar együttműködés eredményeként

a bűnszervezet három tagja Magyarországon, másik három tagja pedig Svájcban áll bíróság elé.

A vádirat szerint a Magyarországon bíróság elé állított egyik vádlott korábban prostituált volt, aztán "meglátta a futtatásban rejlő lehetőségeket". 2013-ban élettársával elhatározta, hogy az ismeretségi köréből Magyarországon toboroz lányokat külföldi munkára.

A beszervezett fiatal nőket Svájcba, Ausztriába, Németországba és Belgiumba vitte a férfi, ahol prostituáltként kellett dolgozniuk.

A páros 2016 októberében egy svájci állampolgárral szövetkezett. Olyan, a nők kizsákmányolásán alapuló bűnszervezetet hoztak létre, amelyben a feladatokat egymás között megosztották és a részesedést előre megbeszélték

- ismertette Martossy György, megbízott főügyész Origónak küldött közleményében.

A nőket a svájci férfi lakásában működő bordélyházban szállásolták el, és a bűnszervezet férfi tagjai szállították a kuncsaftokhoz,

míg az egyik Svájcban élő magyar nő a lányok "betanítását" végezte.

A nőknek a keresetük felét kellett átadniuk a bűnszervezet tagjainak, a szállásért, a hirdetésekért és az ügyfelekhez szállításért azonban külön kellett fizetniük, ily módon keresetük töredékével rendelkezhettek szabadon.

A vádlottakra bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett emberkereskedelem és kitartottság miatt a főügyészség fegyházbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy a kizsákmányolt nőktől elvett több millió forintra a bíróság vagyonelkobzást rendeljen el.