Kiderült: a patkányriasztások nagy része hamis Budapesten

Vágólapra másolva!
Az elmúlt időszak patkánybejelentéseinek legalább egynegyede téves volt - írja a Ripost. A patkányirtást végző cég emberei minden bejelentésre kimentek, de mintegy 2 ezer esetben nem találtak fertőzöttséget.
Vágólapra másolva!

Szerdán megkezdődött a rendkívüli patkányirtás Budapesten, 10 kerületben és jó néhány központi helyen rendelt el plusz irtást Tarlós István főpolgármester kezdeményezésére a főváros. Az elmúlt időszakban megszaporodtak a patkányokkal kapcsolatos bejelentések. A Ripost utánajárt a patkányhelyzetnek, és kiderítette, a riasztások jelentős része téves.

Az új cég, az RNBH Konzorcium 2018. július 23-án vette át a patkányirtást az előző cégtől, a Bábolna Biótól, és az embereik 2019. március végéig mintegy 8200 bejelentésre mentek ki. A cég vezetőjétől megtudtuk: az irtók terepszemléje után kiderült, hogy rengeteg a felesleges bejelentés, ami a hetekben gerjesztett pánikkeltésnek is köszönhető.

– nyilatkozta a Ripostnak Reisinger Mátyás, az RNBH Konzorcium vezetője.

Az RBNH munkatársai két napon belül minden helyszínre kimennek. Előzőleg egyeztetnek a bejelentővel, hogy pontosan mikor tudnak menni, de kiérkezéskor is jeleznek. Ekkor egy terepszemlével kezdenek a szakemberek.