Élete végéig börtönben marad a brutális petőfiszállási gyilkos

A meggyilkolt asszony szemüvege a gyilkosság helyszínéről, amit a helyszíni szemlén készítettek a bűnügyi technikusok 2010-ben
A meggyilkolt asszony szemüvege a gyilkosság helyszínéről, amit a helyszíni szemlén készítettek a bűnügyi technikusok 2010-ben
Vágólapra másolva!
A petőfiszállási gyilkos megölte egykori tanítónőjét, évekkel később pedig egy másik idős asszonyra is rátámadt, hogy egy kis pénzhez jusson. Ismerősével brutális kegyetlenséggel végzett a férfi, akit első fokon a Kecskeméti Törvényszék életfogytiglanira ítélt. Május 9-én született meg a másodfokú, immár jogerős ítélet a Szegedi Ítélőtáblán.
Vágólapra másolva!

A most 43 éves petőfiszállási férfi gyerekkora óta ismert egy szintén Petőfiszálláson, egy tanyán egyedül élő 66 éves asszonyt, korábban tanította is. Mivel a nyugdíjas asszonynak több betegsége is volt, és nem tudta magát ellátni,

volt tanítványa alkalmanként segédmunkát végzett neki, amiért pénzt kapott.

Ahogy írtuk, az asszony 2010. augusztus 17-én felvette a havi nyugdíját, 65.350 forintot. Két nappal később az akkor 34 éves férfi a nő tanyája közelében dolgozott, aztán a helyi kocsmákban sörözött.

Italozás közben úgy döntött, hogy odamegy a tanyára, és pénzt szerez az asszonytól.

Brutális kegyetlenséggel végzett a pedagógussal

Odabiciklizett, bement a házba, és pénzt követelt az idős nőtől. Mivel az nem adott neki, a férfi meglökte, amitől az asszony nekiesett az ágynak. Az áldozat felállt, és közben azt kiabálta, hogy hívja a rendőröket, mire a férfi egy partvissal kezdte ütni az asszonyt, aztán felkapott a konyhaasztalról egy ollót, és megszurkálta vele.

Ezután egy késsel is megszúrta, meg is ütötte, fejbe rúgta, és rátaposott a nyakára.

A meggyilkolt asszony szemüvege a gyilkosság helyszínéről, a fotót a helyszíni szemlén készítették a bűnügyi technikusok 2010-ben Forrás: Police.hu

Az asszony elájult, de a férfi még akkor is ütötte, egészen addig, míg meg nem halt. Amikor a férfi látta, hogy az asszony már nem mozdul, a konyhával szomszédos szobában pénz után kutatott, amit meg is talált, majd hazabiciklizett.

Másodjára is egy nyugdíjas asszonyt támadott meg

Hét évig nem derült ki, hogy ő gyilkolta meg a tanítónőt, aztán 2017-ben újra lecsapott. Ez lett a veszte.

Mivel a gyilkos tetemes tartozást halmozott fel, szeptember 18-án úgy döntött, ismét erőszakkal szerez pénzt. Fogta a bicskáját, és egy másik, petőfiszállási tanyán élő idős asszonyhoz ment. A férfi elbújt az udvari WC-ben, de az idős nő észrevette, hogy van ott valaki, és felszólította, hogy jöjjön elő.

A férfi nem lépett ki onnan, ezért a nő kinyitotta az ajtót, és megkérdezte, hogy mit keres ott. A gyilkos pénzt követelt, de az asszony ijedtében azt mondta, hogy nincs neki, aztán hátat fordított, és elindult a ház felé. A férfi megragadta az asszony nyakát, és berángatta a házba. Mivel az asszony attól félt, hogy megöli, elmondta, hol tartja a pénztárcáját.

A támadó kivett belőle 7 ezer forintot, ami nem volt neki elég. 50 ezer forintot követelt.

Az asszony elmondta, hogy nincs több pénze, de kér a szomszédtól kölcsön.

A férfi ebbe bele is egyezett, és elkísérte az asszonyt, azzal fenyegetve, hogy ha bárkinek is beszél, megkéseli.

A rémült asszony pénzt kért a szomszédjától, de azt elmondta neki, hogy mire kell, de hozzátette, hogy ne hívja ki a rendőröket. A szomszéd azonban nem hallgatott az asszonyra. Hívta a rendőröket, akik elfogták a közelben bujkáló gyilkost, ahogy az Origo is megírta.

A második támadás után derült ki, hogy a férfi ölte meg 2010-ben a 66 éves asszonyt.

Először tavaly novemberben mondták ki bűnösnek a most 43 éves gyilkost,

aljas célból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett gyilkosság, felfegyverkezve, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás és felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés miatt.

A Kecskeméti Törvényszék életfogytiglanira ítélte azzal, hogy legkorábban 25 év letöltése után bocsátható feltételesen szabadságra. A férfi és ügyvédje enyhítésért fellebbezett, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára, amely ma életfogytig tartó fegyházbüntetéssel sújtotta a férfit. Ez az ítélet már jogerős.