Elhagyta két gyerekét a londoni mélyhűtős gyilkos magyar áldozata

Vágólapra másolva!
Április 26-án két holttestet találtak a rendőrök Kelet-Londonban egy olyan helyen lévő ház mélyhűtőjében, amit drogtanyaként tartanak számon. Az egyik áldozat, a kétgyerekes, miskolci Sz. Henriett évekkel ezelőtt elhagyta a családját egy szebb élet reményében. Volt férje és az édesanyja is azt mondta a Ripostnak, csak a baj volt a 34 éves nővel.
Vágólapra másolva!

Sz. Henriett és a török Mihrican Mustafa holtteste egy fagyasztóban feküdt egymáson, a ruhájuk is rajtuk voltak, így fagytak össze a Telegraph szerint. Azt egyelőre nem tudni, pontosan hogyan haltak meg, de az tény, hogy

sok sérülést találtak mindkét áldozat testén.

A gyilkossággal egy 50 éves férfit gyanúsítanak, akit őrizetbe vett a rendőrség. A Ripost információi szerint a magyar nő korábban Sajópüspökin élt a férjével és két gyerekével, akiket elhagyott. Azóta a férfi neveli a gyerekeket,

aki szerint Sz. Henriett "mindig is fura életet élt".

Sz. Henriett Forrás: Facebook

"Már 11 éve nem hallottam Heniről.

A lányunk 3, a fiunk 1 éves volt, amikor a feleségem úgy döntött, nem kér többet az anyaságból.

Addigra már elég rossz volt közöttünk a viszony. Mindig is furcsa életet élt, az egyik gonddal tetézte a másikat. Kiderült, hogy drogozik, majd megtudtam, hogy összeszűrte a levet egy falubeli nővel... Miután elváltunk, a gyerekeket még vagy háromszor meglátogatta, majd végképp eltűnt az életünkből.

Később hallottuk, hogy Németországba, majd Londonba ment, azt beszélték, a testéből élt"

– mondta Ripostnak a férfi.

A lap információi szerint a nő egy többszobás lakásban lakott Londonban, a nyomozók viszont úgy tudják, tulajdonképpen hajléktalan volt, és bár egy hajléktalanokat segítő szervezet munkatársainak is arról beszélt, hogy összeköltözött az egyik barátjával, a gyilkosság idején nem volt bejelentett lakcíme.

A férfi továbbra is tartja a kapcsolatot Sz. Henriett szüleivel, akinek az édesanyja anyák napján tudta meg, hogy meggyilkolták a lányát.

„Henivel mindig is probléma volt. Abbahagyta a gimnáziumot, amikor kiderült, hogy terhes.

Összeházasodtak Istvánnal, és munkába állt egy közeli kábelgyárban. Azt hittük, benőtt a feje lágya, de nem. Próbáltunk neki segíteni, de nem kért belőle. Fizetési előleget kért a munkahelyén, aztán nem dolgozott, inkább csavargott. Nálunk akkor telt be a pohár, amikor elhagyta a férjét és a gyerekeket. Imádom az unokáimat, és nagyon haragudtam ezért rá... Aztán eltűnt, nem is tudtuk elérni. Hallomásból tudtuk, hogy Angliában van, de ennél többet nem.

Féltettem nagyon, hogy baja esik, és igazam lett! Amikor a rendőrök közölték, mi történt, összeroppantam"

– mesélte a lapnak az anya, aki szerint azért lett ilyen a lánya,

mert nagyon megrázta az apja elvesztése, akit egy zebrán halálra gázoltak.

A meggyilkolt nő nevelőapja is érthetetlenül áll a tragédia előtt. Elmondása szerint mindent megadtak neki és az unokáknak, bármikor mehettek hozzájuk, ha szükségük volt valamire.

– mondja a férfi. A családnak a rendőrség azt mondta, hogy 2016-ban Sz. Henriett beadta a kérelmeket a tartózkodási engedélyre, valamint segélyekre, de amikor keresték a papírok miatt, eltűnt, ezért körözni kezdték.

Rokonai szeretnék itthon eltemetni a nő földi maradványait, de előtte még azonosítaniuk kell Sz Henriett holttestét, és az is lehet, hogy az édesanyja DNS-ére is szüksége lesz a Scotland Yard nyomozóinak.