Ildikó patkányozása, Berci közös listája és Dani brüsszeli álma

Nagy Blanka MSZP Kálló Dániel DK
Vágólapra másolva!
Ezekben a vészterhes időkben félelmet nem ismerve harcol az érettségiért az MSZP uniós jelöltje, Kálló Dániel és a DK-s Nagy Blanka is. Miközben Gyurcsány Ferenc is bebizonyította, hogy a helyesírás nem az erőssége, Ujhelyi István bejelentette, hogy lebontaná a határkerítést, de a Momentum is jól szerepelt május elsején, amikor egy abortuszklinika nagyasszonyát hívták meg. Többek között ezekről is szó volt a Hír TV Keménymag című műsorában.
Vágólapra másolva!

A műsorvezető Velkovics Vilmos Dezse Balázzsal, Apáti Bencével és Jeszenszky Zsolttal a magyar közélet és a nemzetközi politika jelenségeit vitatták meg. Az adásban bemutatták az MSZP kampányvideóját, ahol sokak mellett megjelenik az éppen érettségiző Kálló Dániel is. Gyurcsány Ferenc szerint ugyan nem feltétlenül szükséges az érettségi, mert ha nincs, attól még „jó csavó és csaj” lehet valaki, a szocialista párt EP-képviselőjének készülő tizennyolc esztendős Kálló Dánielnél valószínűleg „kódolva van”, hogy eleve sikeres ember váljék belőle.

Egy szöveges matematikai példát olvasott fel Velkovics Vilmos:

Nagy Blanka és Kálló Dániel Forrás: MTI

A kampányvideóban egyébként azt hangsúlyozzák, hogy közös listán indítják a baloldali jelölteket. Apáti Bence ugyanakkor úgy fogalmazott, hogy a „mérhetetlen népszerűséggel” rendelkező Párbeszéd, ha összeáll az MSZP-vel, az még nem közös lista. Akkor lenne az, ha a többi ellenzéki erő is csatlakozott volna, ha össze tudtak volna fogni.

Egyébként, ha már érettségi, szerdán a történelemmel folytatódtak a vizsgák, viszont ez a tantárgy biztos nem erőssége Kunhalmi Ágnesnek,

lévén a szocialista politikusnő egy felvételen azt bizonygatta, hogy szerinte május elsején van az Európai Unió 15. születésnapja.

Valójában az EU ezzel az elnevezéssel 1993. november elsején jött létre a maastrichti alapokon az Európai Gazdasági Közösség (EGK) 12 tagállamából, de ha az EGK-tól számolunk, akkor már az 1957-es római szerződésig kell visszamenni az időben. Május elsején annak volt a 15. évfordulója, hogy többek között hazánk is csatlakozott a közösséghez.

A napokban más emlékezetes megnyilvánulása is volt a szocialista politikusoknak, az MSZP EP-képviselője,

Ujhelyi István egy videóban üzente meg Sopronból, hogy ha rajta múlik, nem lesz kerítés Magyarország határán.

Ez „egyenes beszéd” – reagált rá Jeszenszky Zsolt.

Apáti Bence felsorolta: az MSZP-nek Kunhalmija, Bangónéja, Ujhelyije van, ezért nem tudható, hogy miben reménykednek a szocialisták. „Valószínűleg abban reménykednek, hogy Kálló Dani majd leérettségizik” – jegyezte meg Dezse Balázs.

Apáti Bence úgy látja, hogy a szocialisták a migráció témáját „már régen elengedték”, esetleg sunyin hallgatnak róla, nem úgy, mint 2015-ben, amikor a kerítés megépülését is hangosan ellenezték. Nem lehet tudni, hogy Ujhelyi kerítésmentes mondata „partizánakciónak” minősül-e, vagy ez egy tudatos, központilag irányított, új, kommunikációs elem.

A műsorban egyébként az is szóba került, hogy a Momentum egy hírhedt olasz abortuszpárti nővel ünnepelte Budapesten a majálist, aki még privát klinikát is működtetett ilyen céllal.

– mondta Apáti Bence.

A teljes műsort itt nézheti meg: