A Jobbikot nem zavarja, hogy Ujhelyi lebontaná a kerítést, szívesen együttműködik az MSZP-vel

Szilágyi György Jobbik
Szilágyi György korábbi alelnök élettársát támadták meg
Vágólapra másolva!
Szilágyi György, a Jobbik képviselője, egykori focihuligán szerdai sajtótájékoztatóján a szocialista Ujhelyi István kapcsán arról beszélt, hogy pártja bármely politikai erővel hajlandó együttműködni. Mivel az MSZP-s politikus kerítésbontós beszédéből éppen tegnap lett országos botrány, így a Jobbiknak ebből a megnyilvánulásából arra lehet következtetni, hogy számukra már egy pillanatig sem jelentene problémát a migráció megállítása miatt felállított kerítés lebontása.
Vágólapra másolva!

Tegnap adtunk hírt róla, hogy hétfőn Sopronban a kerítésmentes Európa jelszavával próbálta meg vonzóvá tenni pártját az európai parlamenti szavazás előtt Ujhelyi István. „Szavazzanak az MSZP-Párbeszéd listájára, ha kerítésmentes EU-ra vágynak” – mondta a szocialista európai parlamenti képviselő, amiből arra lehet következtetni, hogy zavarja a magyar kormány által az ország déli határszakaszain felállított kerítés. Kijelentéséből jókora botrány lett, Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője egyenesen vállalhatatlannak nevezte az elhangzottakat. Nem mindenki gondolta azonban így.

Ujhelyi után a Jobbik: Hajlandóak vagyunk együttműködni az MSZP-vel

Ilyen körülmények között, Ujhelyi kerítésbontós nyilatkozata után tartott szerdán sajtótájékoztatót a jobbikos Szilágyi György, aki az esemény végén az MSZP-s politikus egyik javaslatára vonatkozó kérdésre válaszolva fontosnak tartotta tudatni, hogy pártja „bármely politikai erővel hajlandó együttműködni olyan ügyekben, amelyek Magyarország érdekét szolgálják”. Szilágyi egy pillanatig sem határolódott el Ujhelyi migrációpárti kijelentésétől, amiből az következik, hogy

a Jobbiknak nem jelentene problémát a magyar határon, a migráció megállítása miatt felállított kerítés lebontása.

Szilágyi György, a Jobbik képviselője Ujhelyi István kerítésbontós nyilatkozata után is együttműködne az MSZP-vel Forrás: Facebook

A Jobbik viszonya a határzárhoz meglehetősen ambivalens, politikusaik többször is támadták azt a nyilvánosság előtt. A legemlékezetesebb Vona Gábor korábbi pártelnök nyilatkozata volt, aki nem sokkal a határzár felállítása után úgy fogalmazott, hogy az alkalmatlan Magyarország megvédésére. „A kerítés az egy hatalmas bukás, azt gondolom, a kormány bevándorláspolitikájának a bukása történt meg. A kerítés még föl sem épült, nyilvánvalóvá vált, hogy alkalmatlan Magyarország megvédésére” – nyilatkozta az Echo TV-nek a pártvezérből vloggerré váltó Vona.

A kerítést támadó politikusok közé sorolható Gyöngyösi Márton elnökhelyettes is, aki pártja évadnyitó rendezvényén azt mondta, hogy „ha Orbán Viktor és szövetségesei diadalmaskodnak pár hónap múlva (az EP-választáson – szerk.), akkor drótakadályokkal szabdalt, egymás ellen ágáló közösségeknek az Európáját láthatjuk”.