Cukorbetegnek hazudta magát, hogy pénzt csaljon ki az idős házaspártól

Vágólapra másolva!
Aljas módon vert át egy idős házaspárt egy pécsi férfi. Azt hazudta, hogy rosszul van, mert cukorbeteg, majd pénzt kért a nyugdíjasoktól. Azt állította, hogy másnap visszaadja a kölcsönt, de akkor újabb 10 ezer forintot akart kicsalni tőlük. Végül csak azért nem sikerült neki, mert a 88 éves nyugdíjasnak gyanús lett a beteg, és rendőrt hívott. 
Vágólapra másolva!

Egy férfi 2018. szilveszterének délutánján szólította le a lakása előtt álló 88 éves férfit. Azt mondta neki, hogy cukorbeteg és segítségre van szüksége. Az idős férfi behívta a lakásába, ahol 85 éves felesége is ott volt - olvasható az Ügyészség oldalán.

A férfi azt mondta, rosszul van, kér egy pohár vizet és cukrot. Miután ezekt megkapta, már pénzt is kért.

Az idős asszony kivett a pénztárcájából kétezer forintot, de a férfi látta, hogy van ott 10 ezres és szó nélkül kivette azt.

Megígérte, hogy másnap visszaadja, aztán elment a lakásból.

Egy nappal később újra elment a házaspárhoz, akikkel közölte, hogy csak 20 ezrese van, az is a feleségénél, aki a ház előtt várja a kocsiban. Kért egy újabb tízezrest, és azt állította, hogy a visszajárót felviszi a lakásba. Az idős férfi elvette tőle a pénzt, és azt mondta, hogy lekíséri őt az autóhoz.

Az utcán nem várta senki, a nyugdíjas hívta a rendőröket.

A csaló elment a helyszínről, de később elfogták. Az ügyészség vádat emelt ellene.