Hidvéghi Balázs: A bevándorláspárti Timmermans a migránsok betelepítésére készül

parliament Horizontal
European Commission vice-President Frans Timmermans addresses a planery session at the European Parliament on the situation in Hungary, in Brussels on Avril 26, 2017. The EU parliament heard Orban on rights record and a series of controversial decisions that has sparked concerns about possible European Union punishments against his country. / AFP PHOTO / EMMANUEL DUNAND
Vágólapra másolva!
A bevándorláspárti baloldal csúcsjelöltje, Frans Timmermans a migránsok betelepítésére készül – jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerdai budapesti sajtótájékoztatóján, reagálva az európai parlamenti választási csúcsjelöltek előző napi németországi televíziós vitájára.
Vágólapra másolva!

Frans Timmermans az úgynevezett szolidáris menekültügyi rendszerről prédikált, azonban ez valójában nem lenne más, mint a határvédelmi kerítés elbontása, a migránskvóták bevezetése és a bevándorlók betelepítése az Európai Unióba – mondta Hidvéghi Balázs.

Szerinte Timmermans – akit Soros György egyik legszorosabb szövetségesének nevezett – minden egyes megszólalása mutatja, hogy ha ő kerül a brüsszeli bizottság élére, akkor nem megállítani, hanem támogatni fogja a bevándorlást.

A szocialisták csúcsjelöltje legalizálni akarja a gazdasági bevándorlást, be akarja vezetni a kvóták rendszerét, a mindezt elutasító országokat pedig megbüntetné.

A Fidesz kommunikációs igazgatója azt mondta, ezekhez a migrációpárti lépésekhez a brüsszeli tervek már készen állnak, az elmúlt években az Európai Bizottság és az Európai Parlament is számos erre irányuló döntést hozott vagy készített elő.

Frans Timmermans Forrás: AFP/Emmanuel Dunand

Hidvéghi Balázs ezek közé sorolta a következőket:

  • csökkenteni akarják a tagállamok határvédelmi jogát
  • be akarják vezetni a migránskvóták kötelező rendszerét
  • be akarják vezetni a migránsvízumokat
  • folytatnák a migránskártyaprogramot
  • még nagyobb pénzügyi támogatást adnának a migrációt pártoló, általában Soros Györgyhöz kötődő szervezeteknek
  • a bevándorlást ellenző országok pénzügyi támogatását csökkentenék
  • kísérleti bevándorlási programokat indítanának afrikai országokkal

Hidvéghi Balázs közölte, hogy Timmermans a mostani vitában is támadta a bevándorlást elutasító Magyarországot, és

a hírek szerint rövidesen ismét ide utazik, az itteni bevándorláspárti szövetségeihez, például ahhoz az MSZP-hez,

amelynek egyik képviselője a minap ígérte meg az európai szocialistáknak a határkerítés lebontását.

A politikus arra kérte a magyar embereket, hogy a május 26-i EP-választáson

Ehhez olyan EP-képviselőkre van szükség, akiknek Brüsszelben is Magyarország lesz az első, akik nemet mondanak a bevándorlásra – hangsúlyozta.

Azzal kapcsolatban, hogy Manfred Weber néppárti csúcsjelölt szerint Magyarország rossz irányba tart, Hidvéghi Balázs úgy reagált:

Amíg ezt a sértést nem korrigálja, addig nem számíthat Magyarország támogatására – közölte.

Manfred Weber Fotó: Csudai Sándor - Origo

Jelenleg azt látni, hogy az Európai Néppárt sodródik a bevándorláspárti baloldal irányába, ami a Fidesz szerint rossz irány – mondta. Kijelentette, hogy

az EPP-nek el kellene utasítania a bevándorlást, és nyitottságot kellene mutatnia az együttműködésre más jobboldali pártokkal.

A Fidesz azt szeretné, hogy a Néppárt a hagyományos kereszténydemokrata, nemzeti alapon álló és a bevándorlást elutasító irányba forduljon – fűzte hozzá.

Arra a felvetésre, hogy Frans Timmermans szerint a 2015-ös menekültválság idején a német kancellár, Angela Merkel az emberségességével megmentette Európát, a kormánypárt kommunikációs igazgatója azt mondta, hogy

a Fidesz szerint nem emberséges Európát veszélybe sodorni, beengedni illegális bevándorlók tömegeit – köztük terroristákat is –,

ehelyett a határok megvédését tartják emberségesnek, és azt, ha ott segítenek, ahol nehézségekkel küzdenek.

Arra a kérdésre, hogy egy videó tanúsága szerint az MSZP-s Ujhelyi István arra kérte a Jobbikot, legyenek harcostársak, Hidvéghi Balázs úgy reagált:

ezek a szereplők a hatalomért és a pénzért mindenre képesek.

Különösen érdekesnek nevezte, hogy a Jobbik összeáll a kerítésbontó szocialistákkal, és hogy az MSZP-sek összeállnak az antiszemita Jobbikkal.