Ujhelyi István szánalmas magyarázkodásba kezdett, de megint hazudott

Ujhelyi István FOTÓ ÁLTALÁNOS Közéleti személyiség foglalkozása magyar zászló politikus SZEMÉLY SZIMBÓLUM választmányi ülés zászló Budapest, 2014. április 12.
Ujhelyi István, a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, az Országgyűlés alelnöke ér
Budapest, 2014. április 12. Ujhelyi István, a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, az Országgyűlés alelnöke érkezik a párt választmányának ülésére a párt Jókai utcai székházába Budapesten, 2014. április 12-én. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Miután Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője leleplezte magát azzal, hogy lebontaná a déli határt védő kerítést, a korábbiakhoz képest is szánalmasabb magyarázkodásba kezdett. Ujhelyi azt állítja, hogy ő a vasfüggöny lebontásáról beszélt, azonban az MSZP választási programjában is benne van a kerítésmentes Európa megvalósítása. 
Vágólapra másolva!

„Szavazzanak az MSZP-Párbeszéd listájára, ha kerítésmentes EU-ra vágynak” – mondta Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője hétfőn Sopronban. A nyilatkozata alapján egyértelmű, hogy a bevándorláspárti szocialista politikus lebontaná a Magyarország déli határaira emelt biztonsági kerítést, és beengedné hazánk területére az illegális migránsokat.

Ujhelyi az MSZP programját is letagadta

Ujhelyi, látva a hatalmas felháborodást, hogy a szocialisták ismét bakot lőttek ezzel a kijelentésével, szánalmas magyarázkodásba kezdett. Azt állította, hogy ő nem a határvédő kerítés lebontásáról, hanem a vasfüggöny lebontásáról beszélt. Ujhelyi azonban ismét hazudott, mivel az MSZP hivatalos programjában is benne van a kerítésmentes Európa. „Az MSZP nem bontja le a déli határkerítést, de sohasem tesz le arról a céljáról, hogy olyan hazában, olyan Európai Unióban éljünk, ahol nincs szükség kerítésekre” – olvasható a párt EP-választási programjában.

Ujhelyi István szánalmas magyarázkodása még mélyebbre lökte az MSZP-t Forrás: MTI/Kovács Tamás

Az MSZP korábban sem kért a kerítésből

Nem Ujhelyi az első szocialista politikus, aki szót emel a kerítések ellen. 2015-ben, amikor a magyar kormány elrendelte, hogy a magyar-szerb határon épüljön határvédelmi kerítés a tömeges, illegális bevándorlás feltartóztatása céljából,

a szocialisták élesen ellenezték a kerítésépítést.

A Mandiner össze is gyűjtött pár korábbi nyilatkozatot, Tóbiás József volt pártelnöktől például rögtön kettőt. Íme az első: (2015. június 17.):

Ez pedig egy másik Tóbiás Józseftől (2015. augusztus 31.): „Hagyják abba a kerítés építését! Nem érdekel, ki mennyit keresett vele!”

Botka László, Szeged szocialista polgármestere pedig még 2017-ben nyilatkozta azt a Reutersnek, hogy

lebontaná a magyar-szerb határon a bevándorlás feltartóztatására emelt kerítést,

ha működne az Európai Unió határvédelmi ellenőrzése, és a közel-keleti helyzet megnyugodna. De a már felsorolt szocialista politikusok mellett például Tóth Bertalan jelenlegi pártelnököt és Kunhalmi Ágnest is idézte a lap, ők is bírálták a magyar határzárat.

Deutsch Tamás: Ez elfogadhatatlan

Kerítésmentes Európáért kampányolt Ujhelyi István, az MSZP-s európai parlamenti (EP-) képviselő az európai szocialistákkal beígérte a magyar határkerítés lebontását, ami elfogadhatatlan – így kommentálta Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő a szocialista politikus legújabb nyilatkozatát.