Deutsch: Az MSZP nem először beszél a kerítés lebontásáról

UJHELYI István; TÓTH Bertalan; KARÁCSONY Gergely
Budapest, 2018. szeptember 16. Ujhelyi István szocialista politikus (j) Tóth Bertalan, az MSZP elnöke az MSZP, DK és Párbeszéd a Sargentini-jelentés kapcsán szervezett tüntetésén Budapesten, a Bem téren 2018. szeptember 16-án. MTI Fotó: Soós Lajos
Vágólapra másolva!
Kerítésmentes Európáért kampányolt Ujhelyi István, az MSZP-s európai parlamenti (EP-) képviselő az európai szocialistákkal beígérte a magyar határkerítés lebontását, ami elfogadhatatlan – így kommentálta Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő a szocialista politikus hétfői bécsi látogatását.
Vágólapra másolva!

Ujhelyi István azzal a bevándorláspárti Osztrák Szociáldemokrata Párttal (SPÖ) állt ki közösen, amely beengedte a migránsok tömegeit Ausztriába – mondta Deutsch Tamás. Hozzátette azt is, hogy az osztrák szociáldemokraták volt kancellárja, Christian Kern egyike azoknak a bevándorláspárti európai baloldali politikusoknak, akik mindig, minden helyen élesen és durván támadták a magyar határkerítést és határvédelmet.

Ujhelyi István szocialista politikus bevándorláspárti erőkkel szövetkezik Forrás: MTI/Soós Lajos

„Most pedig az osztrák szocialisták a magyar szocialistákkal szövetkeznek a magyar határvédelem kiiktatására, a határkerítés lebontására” – jelentette ki a Fidesz EP-képviselője. Szerinte Ujhelyi István szavai alapján úgy tűnik, a magyar szocialisták készek a külföldi szövetségeseik megrendelését teljesíteni, és „lelkesen beígérik a magyar határkerítés lebontását”.

Ezt minden magyar és európai polgár biztonsága elleni nyílt támadásként értékelte Deutsch Tamás, hangsúlyozva, hogy

a Magyarország déli határán felállított kerítés nem csupán Magyarország határát, hanem Európáét is védi a tömeges, illegális migránsáradattal szemben.

Arról is beszélt, az MSZP-sek nem először mondják azt, hogy ha döntési helyzetbe kerülnek, lebontják a kerítést. Tavaly miniszterelnök-jelöltként Botka László szegedi MSZP-s polgármester is azt ígérte, hogy a szocialisták lebontják a határkerítést – mondta. A Fidesz politikusa szerint a május 26-i EP-választáson meg kell állítani a bevándorláspárti erőket.