Részeg sofőr ütötte el a polgármestert a karácsonyi vásárban

Vágólapra másolva!
Az ügyészség vádat emelt egy 27 éves férfi ellen közúti veszélyeztetés, cserbenhagyás és ittas járművezetés miatt.
Vágólapra másolva!

A férfi még 2017 decemberének második felében rendszámnélküli autóját részegen vezetve többször is elment a sajóhidvégi karácsonyi vásárba. Ott a gumiabroncsok csikorgatásával, és a motor túráztatásával zavarta a vásározókat, sőt, többször nagy sebességgel hajtotta az autót, majd vészfékezett azon az útszakaszon, ezért többen felszólították, hogy hagyja abba - olvasható az Ügyészség.hu oldalán.

Bár otthagyta a vásár helyszínét, de később újra visszatért. A közelben parkolt le. Ekkor odament hozzá a polgármester és egy másik férfi, és felszólították, hogy menjen el onnan. A polgármester azért, hogy megszerezze a slusszkulcsot, benyúlt a lehúzott ablakon keresztül,

de a részeg férfi hirtelen gázt adott, elindult, és így elsodorta a férfit aki az útra esett, míg a másik férfinak sikerült elugrania az autó elől.

A férfi elhajtott a helyszínről, egy barátjához ment, ahol megivott még fél liternyi alkoholt.

Megkérte a barátját, hogy vigye haza, de a sajóhídvégiek közül többen felismerték a 27 éves férfit, és rendőrt hívtak. Megállították a barátja autóját.

A rendőrök meszondáztatták a részeg férfit, aki ellen eljárás indult.

Az ügyészség a tárgyalás nélküli felfüggesztett börtönbüntetést és közúti járművezetéstől eltiltást kezdeményezett a férfival szemben.