Fidesz: Európa megmaradása a tét az EP-választáson

Hidvéghi Balázs
Budapest, 2017. március 15. Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója sajtótájékoztatót tart az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulója alkalmából rendezett állami ünnepségen történtekről a Fidesz központi hivatalában 2017. március 15-én. MTI Fotó: Kallos Bea
Vágólapra másolva!
Az európai parlamenti választás tétje Európa megmaradása, mert jelenleg alapvetően veszélyezteti az Európai Uniót a tömeges migráció - jelentette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója, amikor a Fidesz-KDNP pártszövetség hétfőn bemutatkozott a közmédia által az EP-választáson listát állító pártok számára biztosított időkeretben az M1 aktuális csatornán.
Vágólapra másolva!

Hidvéghi Balázs azt mondta, hogy az európai keresztény kulturális közeg fontos érték, amelyet meg kell védeni attól, hogy feloldódjon egy kívülről irányított és ránk erőltetett migrációs hullámban.
Ez azt jelenti, hogy az EP-választások 40 éves történetében még soha nem volt akkora tétje ilyen választásnak, mint most - tette hozzá a politikus.

Úgy vélekedett, hogy a bevándorlási krízishelyzet megmutatta, hogy

A Fidesz-KDNP-nek az a véleménye, hogy ebben a helyzetben helyre kell állítani és meg kell erősíteni a közösség külső határainak védelmét. Továbbá ki kell mondani, hogy az erőltetett bevándorlás nem jelenthet megoldást Európa munkaerő-piaci és demográfiai problémáira - mondta.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója Forrás: MTI/Kallos Bea

Hidvéghi Balázs arról is beszélt, hogy a Fidesz és szövetségese, a KDNP megalakulásuk óta elkötelezett Európa-barát politikai erők. Azt gondolják, hogy

magyar nemzeti érdek az európai országok együttműködése.

Azonban olyan Európában hisznek, amely szuverén nemzetek együttműködésére épül. Tehát

- tette hozzá. Az elmúlt évek bevándorláspárti brüsszeli politikája elhibázott és nem az európai nemzetek érdekeit szolgálja. Ezt a rossz politikát pedig meg kell változtatni.

A Fidesz-KDNP-nek az a véleménye, hogy a magyar európai parlamenti képviselőknek a magyarok érdekeit kell képviselniük Brüsszelben és nem Brüsszel érdekeit Magyarországon.

A Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. döntése értelmében az európai parlamenti választáson listát állító kilenc párt

ötperces bemutatkozási lehetőséget kap az M1 aktuális csatorna reggeli műsorsávjában.

A közmédia a sorrendről sorsolással döntött, a pártok képviselői május 6-ától 16-áig érkeznek a stúdióba. A választási program ismertetésére vonatkozó öt percet a törvényben garantált időkereten felül biztosítja a pártok számára a közmédia.