Jeruzsálemről neveztek el parkot Budapesten

TAKÁCS Szabolcs; HEISLER András; DEUTSCH Tamás; TARLÓS István; FÓNAGY János
Budapest, 2019. május 5. Balról jobbra: Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője, Fónagy János, a Miniszterelnöki Kormányiroda nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkára, Tarlós István főpolgármester, Cipi Hotoveli izraeli külügyminiszter-helyettes, Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke és Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára a Jeruzsálem park névadó ünnepségén a főváros I. kerületében, a Clark Ádám tér-Lánchíd utca-Friedrich Born rakpart közötti területen 2019. május 5-én. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Jeruzsálem parknak nevezték el Budapest I. kerületében a Clark Ádám tér-Lánchíd utca-Friedrich Born rakpart által határolt területet.
Vágólapra másolva!

A vasárnapi névadó ünnepségen Tarlós István főpolgármester azt mondta: Budapest talán legfontosabb jelképe, a Lánchíd közelsége szimbolikus jelentőségű, és a hely fontosságáról tanúskodik. Hozzátette: a „baráti közeledés gesztusa az is”, hogy a magyar főváros vezetése éppen Izrael fennállásának 70. évfordulóján, 2018-ban határozta el, hogy közteret nevez el „a zsidó állam ősi fővárosáról”.

Balról jobbra: Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője, Fónagy János, a Miniszterelnöki Kormányiroda nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkára, Tarlós István főpolgármester, Cipi Hotoveli izraeli külügyminiszter-helyettes, Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke és Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára a Jeruzsálem park névadó ünnepségén a főváros I. kerületében, a Clark Ádám tér-Lánchíd utca-Friedrich Born rakpart közötti területen 2019. május 5-én Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Cipi Hotoveli izraeli külügyminiszter-helyettes a Jeruzsálem park létrejöttét mérföldkőnek nevezte a két ország kapcsolatában.

Megjegyezte, hogy „ismét fontos lépést” tettek afelé, hogy „a magyar követség Jeruzsálembe költözzön”.

Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke kiemelte: a névadó ünnepség nemcsak a zsidó közösség tagjainak fontos, hiszen Jeruzsálem a zsidóság és a kereszténység bölcsője is.