Az LMP-s Demeter Márta a szocialisták szavazóira vadászik Facebookon

DEMETER Márta
Budapest, 2018. október 15. Demeter Márta, az LMP frakcióvezető-helyettese Stop tandíj! Az LMP és a Lehet Más a Jövő aláírásgyűjtést indít a tandíj bevezetése ellen címmel sajtótájékoztatót tart a Corvinus Egyetem Fővám téri főépülete előtt 2018. október 15-én. A párt aláírásgyűjtést indított a felsőoktatási intézmények tandíjmentességének megőrzéséért. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Demeter Márta, az LMP társelnöke egy olyan Facebook-hirdetést adott fel a napokban, amellyel csak és kizárólag a szocialisták szavazóit szerette volna elérni. Ez az eset is jól mutatja, hogy három héttel az EP-választás előtt még mindig egymással vannak elfoglalva az ellenzéki pártok.
Vágólapra másolva!

Közeledve az európai parlamenti választáshoz, ismét látványosan megmutatkoznak az ellenzéki pártok közötti viták. Mivel elvetették a közös indulást, így egyfajta versenyhelyzet állt elő közöttük, hiszen május 26-án a választók külön-külön fognak ítéletet mondani róluk. A versenyszellem jegyében Demeter Márta, az LMP társelnöke a napokban feladott egy Facebook-hirdetést, amiben még semmi különös nincs, abban viszont sokkal inkább, kiket célzott meg vele. A hirdetés részleteire kattintva kiderült, hogy a zöld politikus „az MSZP közönsége iránt érdeklődő embereket szerette” volna elérni. Nem nehéz kitalálni, mi volt ezzel Demeter célja: megszólítani a szocialista szavazókat, és lehetőség szerint átcsábítani őket az LMP-hez. A történet pikantériája, hogy a politikus korábban a szocialistákat erősítette, innen érkezett a zöldekhez. Magyarán három héttel az EP-választás előtt

az ellenzéki pártok még mindig ott tartanak, hogy egymás szavazóira hajtanak.

Az LMP részéről érthető az aggodalom, hiszen a Závecz Tibor által vezetett Závecz Research legutóbbi reprezentatív közvélemény-kutatásában mindössze négy százalékra mérte őket, amely eredménnyel nem tudnának képviselőt küldeni Brüsszelbe.

Forrás: Facebook

Nem ez volt az első eset, hogy kiderült, ellenzéki politikusok és pártok velük elvileg szövetséges pártok szavazóira bazíroznak. A Magyar Nemzetnél landolt az a felvétel, amely a szocialisták március 29-ei, Általános Vállalkozási Főiskolán tartott zárt megbeszéléséről készült. Ezen többek között az hallható, hogy Ujhelyi István EP-képviselő arról beszél, hogy szerinte „teljesen zavaros”, hogy a zöldek mit képviselnek, éppen ezért lehetőséget lát a szavazóik elszipkázásában. Mint szavaiból kiderült, a szocialista párt vezetése Jávor Benedekre bízta az LMP-szavazók átállítását.

Az ellenzéki pártok a háttérben egymás ellen küzdenek

Az ügyről elmondta a véleményét Farkas Örs politikai szakértő is vasárnap az M1-en. Úgy látja, Demeter Márta, az LMP társelnöke volt szocialistaként szocialista szavazókra „vadászik” a közösségi médiában, ezzel át akarja csábítani az MSZP iránt érdeklődő szavazópolgárokat a zöldekhez.

– mondta a szakember.