Megható videót készítettek anyák napjára a rabok a gyerekeiknek - videó

Vágólapra másolva!
A börtönben raboskodó nők most először kaptak arra lehetőséget, hogy anyák napján az interneten keresztül mesét mondhassanak gyerekeiknek vagy az unokájuknak.
Vágólapra másolva!

A szeretetről és a gondoskodásról szóló Kecskegidák és a farkas című állatmesét az anyák maguk választották ki, begyakorolták, majd felmondták.

A hivatásos meseterapeuta hetente tart foglalkozást az egri börtönben, ami sokat segít abban, hogy a szétszakított családok közelebb kerülhessenek egymáshoz.

Forrás: BvOP

A meseprogram hatására javult a rabok hangulata, könnyebben oldják meg a konfliktusaikat, valamint fejleszti az olvasási és a beszédkészségüket.

Az egri börtönben 2010 óta mesélnek az asszonyok, ekkor a világon először került be a meseterápia a börtönfalak mögé. A kezdeményezés célja az volt, hogy az anyák érzelemgazdag kapcsolatot tudjanak kialakítani rég nem látott gyerekeikkel. Az Esti mese néven indult kezdeményezésre 2017-től már az Európa Tanács is mintaként tekint, ajánlásként mind a 47 tagországának elküldte a programot – írja a BvOP.

Magyarországon jelenleg közel 16 500 rab tölti a büntetését különböző börtönökben, köztük körülbelül 1200 nő.

Az egri börtönben 2010 óta működő egyedülálló programban már több mint 150-en vettek részt, akik közül csak ketten kerültek vissza a börtönbe.