Puzsérék keményen bírálják a fővárosi ellenzéki polgármesterjelölteket

KARÁCSONY Gergely; PUZSÉR Róbert
Budapest, 2019. március 13. Puzsér Róbert, az LMP által támogatott független főpolgármester-jelölt (b) és Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, a baloldali pártok főpolgármester-jelöltje kezet fog a Válasz Online által szervezett beszélgetés előtt a budapesti Centrál kávéházban 2019. március 13-án. Mindkét jelölt hajlandó visszalépni a másik javára, ha veszít a nyárra tervezett előválasztáson. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Puzsér Róbert, az LMP, valamint a Jobbik közös főpolgármester-jelöltje, továbbra sem válogatja meg a szavait a politikai ellenfeleivel szemben. Ahogy arról korábban beszámoltunk, néhány napja Karácsony Gergelyt, az MSZP és a DK főpolgármester-jelöltjét hordta le a sárga földig, mikor így írt politikai riválisáról: „Polgármesternek alkalmatlan, közszereplőnek szavahihetetlen, politikusnak hitvány, programját lopja, politikáját a legfrissebb mérésekhez szabja.” Most Puzsér csapata, a Sétáló Budapest szórólapján bírálta a Facebookon az MSZP-Párbeszéd és DK által nagy nehezen megálmodott közös polgármesterjelölteket. Jól látszik tehát, hogy az ellenzék továbbra is romokban hever, és bár még nagyon messze vagyunk az őszi önkormányzati választástól, máris szilánkokra tört a közös ellenzéki fellépés álma.
Vágólapra másolva!

A Sétáló Budapest szórólapján Puzsérék az alábbiakat nyilatkozzák az MSZP-Párbeszéd és a DK által közösen jelölt budapesti, kerületi polgármesterjelöltjeiről:

  • Naszályi Márta – Párbeszéd – (I. kerületi ellenzéki jelölt) szerintük:
  • Niedermüller Péter – DK – (VII. kerületi ellenzéki jelölt) szerintük:
  • Horváth Csaba – MSZP – (XIV. kerületi ellenzéki jelölt) szerintük:
  • Gy. Németh Erzsébet – DK – (XVII. kerületi ellenzéki jelölt) szerintük:
  • Szaniszló Sándor – MSZP – (XVIII. kerületi ellenzéki jelölt) Puzsérék szerint:

Karácsonynak is nekiment

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Puzsér Róbert néhány napja politikai riválisát, Karácsony Gergelyt is több ízben keményen bírálta, hétfőn Puzsér a zuglói, parkolási mutyiról szóló képviselő-testületi ülés kezdetére időzített egy posztot, amiben talán minden eddiginél erőteljesebben szállt bele Karácsonyba.

– írta bevezetésként, hogy aztán hozzátegye, ellenfelének semmilyen terve nincs Budapestre nézve, azért, mert számára a főpolgármesterség csupán egy ugródeszka „a még több hatalomhoz”.

Mindezek után visszalépésre szólította fel Karácsonyt.

Budapest, 2019. március 13. Puzsér Róbert, az LMP által támogatott független főpolgármester-jelölt (b) és Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, a baloldali pártok főpolgármester-jelöltje kezet fog a Válasz Online által szervezett beszélgetés előtt a budapesti Centrál kávéházban 2019. március 13-án. Mindkét jelölt hajlandó visszalépni a másik javára, ha veszít a nyárra tervezett előválasztáson Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Ezek után kedden is, Karácsonyék sikertelen hétfői rendkívüli testületi ülését követően, Puzsér Róbert kihasználta a zuglói polgármester ügyetlenkedését, és ezúttal stábján keresztül kommentálta a történteket:

„A Sétáló Budapest csapata megdöbbenéssel és szánakozással vegyes értetlenséggel fogadta a zuglói képviselőtestület tegnapi döntését” – így indított a humorista csapata a Facebookon, hogy aztán értetlenségének adjon hangot, amiért az MSZP saját főpolgármester-jelöltje ellen szavazott.

„Ezzel Karácsony Gergely egyetlen rövid testületi ülésen demonstrálta, hogy se a kerületet, se az őt támogató pártszövetséget nem képes vezetni.”

– fogalmaztak posztjukban, hozzátéve, hogy igenis lett volna lehetősége Karácsonynak tenni a parkolási maffia ellen az elmúlt két évben.

„Sajnálatos, hogy Karácsonyt kizárólag az sarkallta cselekvésre, hogy kiderült az érintettsége, a bűnös asszisztálása a közvagyon megkárosításában.

Eső után, kampány előtt köpönyeg” – fejezték be Puzsérék a bejegyzésüket.

Jól látszik tehát, hogy az ellenzék romokban hever, és bár még nagyon messze vagyunk az őszi önkormányzati választástól, máris szilánkokra tört a közös ellenzéki fellépés álma.