Megpróbált betörni az Origóba a csalás gyanújába keveredett József Attila Kör titkára

Itt vezetik el a rendőrök az engedély nélkül az Origo szerekesztőségébe lépő Kassai Zsigmondot
Vágólapra másolva!
A balliberális sajtóban indított kampányban próbálja mentegetni magát Kassai Zsigmond, a sikkasztás és költségvetési csalás gyanújába keveredett József Attila Kör (ez egy balliberális irodalmi egyesület) volt titkára. Ennek keretében Kassai (több zavarodott és trágárságokkal teli e-mail után) ma megpróbált bejutni az Origo szerkesztőségébe, hogy aztán erről cikket írasson a 24 nevű balliberális propagandalapban. A cikket aztán villámgyorsan terjeszteni is kezdték a többi propagandafelületen, ahogy az ilyenkor náluk szokás. A József Attila Körről januárban írtuk meg, hogy nem tud elszámolni a közpénzzel, majd márciusban részleteket közöltünk a kör rendkívüli fórumáról, ahol több résztvevő - köztük Kassai Zsigmond - is elismerte, hogy költségvetési csalás, sikkasztás gyanúja merült fel a szervezet működésében. A 24 által írónak nevezett Kassai Zsigmond természetesen nem kért helyreigazítást a cikk miatt, hiszen pontosan tudja: annak minden sora igaz.
Vágólapra másolva!

Januári cikkünk után a József Attila Kör február 19-én rendkívüli fórumot tartott, ahol - szűk körben, persze - minden állítást elismertek. Sőt, nyíltan beszéltek sikkasztásról, költségvetési csalásról.

Így kezdődik az ülésről szóló jegyzőkönyv Forrás: Origo

A történtek következtében még a Magvető Kiadó is kihátrált mögülük, így a megfelelő anyagi háttér megteremtéséig szüneteltetik az egyesület „márkanevének", a JAK-füzeteknek a publikálását.

A jegyzőkönyvből kristálytisztán kirajzolódik, hogyan működnek a balliberális elit által uralt irodalmi élet egyes alállomásai. Káosz, rendetlenség és felelőtlen gazdálkodás.

De kezdjük azzal az egyetlen állítással, amit a 24 nevű balliberális propagandalap szerint Kassai Zsigmond tagad:

Nos, mutatjuk a jegyzőkönyv részletét, melyből kiderül, Balogh Endre ajánlotta fel azt a havi 150 ezer forintot, amelyet Kassai - az akkori jegyzőkönyv szerint - még júniusig megkap.

Idézet az ominózus jegyzőkönyvből: az alábbi részt kifogásolta Kassai Zsigmond, de feljelentést nem tett Forrás: Origo

Jellemző, hogy a volt titkár a költségvetési csalásról szóló vádakat nem említi, talán nem véletlenül. Ha Balogh Endre szavaira nem is, arra biztos emlékszik, hogy erről ő maga beszélt. Csak az egyértelműség kedvéért emeljük ki: Kassai Zsigmond itt arról beszél, hogy

ugyanazokat a költségeket kétszer is elszámolták.

Kassai Zsigmond maga beszélt költségvetési csalásról Forrás: Origo

Itt vezetik el a rendőrök az engedély nélkül az Origo szerkesztőségébe lépő Kassai Zsigmondot Forrás: Origo

Kassai Zsigmondnak - mint bárkinek, akiről cikk születik - lehetősége lett volna arra, hogy helyreigazítást kérjen a cikkünkben megjelentekkel kapcsolatban, vagy éppen peres útra terelje az ügyet, ehelyett előbb

meglehetősen zavart, trágárságokkal és fenyegetésekkel teli e-maileket írt, majd pénteken megpróbált betörni az Origo szerkesztőségébe.

Végül, miután egy óra múlva sem távozott, többszöri felszólítás ellenére sem, a biztonsági őr rendőröket hívott, ők vezették ki az irodaházból.

Néhány órával később aztán kiderült, mire is volt jó az egész akció. A 24 nevű propagandalapban megjelent a Kassait mentegető írás, amit aztán perceken belül vett át a többi fake news-lap, így Soros blogjával és a Szauer Péter vezette, hazugságokkal sorozatosan lebukó hvg-vel kezdve.

Természetesen a magukat újságírónak tartó propagandisták minden forráskritika nélkül átvették Kassai állítását.

Nos, a fenti jegyzőkönyvrészletek egyértelműen bizonyítják korábbi cikkünk állításait. Nem véletlen, hogy Kassai Zsigmond nem kezdeményezett helyreigazítást. És az sem, hogy a balliberális "újságírók" nem kérdezték meg tőle, miért nem tette.