Halász: Nagyon káros Brüsszel elitpolitikája

European Union Flag, Európai Unió zászló
European flags fly at half-mast at EU Commission headquarters in solidarity with the victims of the forest fires in Greece, respecting the national mourning declared by the authorities in Brussels, Belgium on Jul. 25, 2018
Vágólapra másolva!
Halász János, a Fidesz országgyűlési képviselője, frakcióvezető-helyettese a Heti TV Pirkadat című műsorában beszélt az EP-választásról, a személyi és strukturális változások fontosságáról Brüsszelben, valamint az Európai Néppárton belül folyó vitáról.
Vágólapra másolva!

Az előzetes kutatások szerint a Fidesz ennek a választásnak is a toronymagas esélyese, ezzel kapcsolatban azt jegyezte meg Halász János, hogy az emberek nagyon támogatják a Fidesz programját, ám a párt nem a közvélemény-kutatásokat, hanem a választást szeretné megnyerni, ezért is szeretnének mindenkihez eljutni.

Véleményük szerint az általuk képviselt gondolat jó Magyarországnak, jó a magyar embereknek, ha ezt a választások is visszaigazolják, az egy nagy felhatalmazást ad.

Az is igaz, hogy már kapott a Fidesz több alkalommal is jelentős felhatalmazást, akár a kötelező kvótával szembeni népszavazáson, ahol több mint hárommillió támogatót szereztek, de ugyanilyen jelentős felhatalmazást adott a tavalyi országgyűlési választás is, ahol a mandátumok kétharmadát szerezték meg. Ezek a felhatalmazások kijelölték az utat a Fidesznek, a kormánynak, ezen haladnak tovább most is.

Magyarország ez utóbbiban érdekelt, a kormány ezért küzd, hiszen ezt az utat jelölte ki a magyar választók többsége – mondta Halász János.

Halász János szerint

nagyon káros az EU, Brüsszel elitpolitikája, amikor is egységes európai véleményre hivatkoznak, miközben erről szó sincsen.

A magyar kormány pedig ezzel ellentétben azt hangsúlyozza, a feje tetejéről a talpára kéne állítani ezt a világot, ahol nem a központ fogalmaz meg mindent. Ennek eléréséhez személyi és strukturális változásokra is szükség van az EU-ban, a fő döntéshozónak pedig az Európai Parlamentnek kell lennie, azaz a megválasztott európai politikusoknak kell az irányokat meghatározni, ahogy a mindennapi politika menetét is.

Most úgy működik, hogy megválasztják az EP-képviselőket, majd utána egy brüsszeli vezetést, ami vezetni kívánja az Európai Parlamentet.

Jelenleg egy olyan bürokratikus rendszer működik, amelyik a demokratikusan megválasztott képviselők fejére nőtt. Ezt kell megállítani, de erre van is esély – tette hozzá a képviselő. Amennyiben a bevándorlást elutasító erők kerülnek többségbe, az hatással lesz a brüsszeli elitre is, bár ők biztosan még a jelenlegi politikát akarják folytatni, ezért is lesz szükség a személyi és strukturális változásokra.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.