Gulyás Gergely: A bevándorlás ügyében és a keresztény kultúra védelmében nincs kompromisszum

GULYÁS Gergely
Budapest, 2019. április 4. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2019. április 4-én. a MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A bevándorlás elutasításának kérdésében és a keresztény kultúra védelmében a Fidesz-KDNP senkivel nem köt kompromisszumot – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter Óbudán, az Üzenjük Brüsszelnek: a bevándorlást meg kell állítani! című országjáró kampány részeként tartott lakossági fórumon.
Vágólapra másolva!

Gulyás Gergely az Európai Bizottság elmúlt ötéves munkájáról azt mondta:

Gulyás Gergely Forrás: MTI/Illyés Tibor

Közölte, hogy a brüsszeli bizottság nagyon rossz választ adott a migrációs válságra, az anarchia pártjára állt,

a külső határvédelem betartatása helyett az anarchiát ünnepelte, és azokat tekintette rossznak, akik be akarták tartani a schengeni egyezményt.

Emellett eljutottunk oda – folytatta –, hogy az Egyesült Királyság, amely annak idején a francia ellenkezés dacára is kitartóan csatlakozni akart az EU-hoz, egy demokratikus választáson úgy döntött, nem akar az unió tagja lenni.

A miniszter arról is beszélt, hogy Magyarország szabad akaratából mindig is Európához tartozott, az unióhoz 15 éve csatlakozott, a mérleg azonban vegyes.

– hangsúlyozta nézőpontját.

Kitért arra is, hogy az EU-t belső viták gyengítik,

Nyugat-Európa nem tudja elfogadni az övétől eltérő álláspontokat, a magyar kormány és a kormánypártok ezért állnak folyamatos támadás alatt.

Megjegyezte, egyébként az európai vitákban – például a nemzeti érdekek képviseletének kérdésében és a bevándorláspolitika ügyében –

a magyar társadalom lényegesen szélesebb köre ért egyet a Fidesz-KDNP-vel,

mint más közéleti kérdésekben.

Ez az jelenti, hogy vannak a párthatárokon átívelő nemzeti ügyeink – hangsúlyozta.

Az európai parlamenti (EP-) választásról szólva Gulyás Gergely kiemelte, a Fidesz-KDNP magasra tette a lécet, hiszen korábbi EP-választási eredményei alapján

Belpolitikai ügyekben a Miniszterelnökség vezetője azt mondta: politikai ellenfeleik elképesztően durva kampányt folytatnak, ugyanis

már nemcsak a politikai ellenfeleket, hanem azok választóit is minősítik, szidalmazzák, patkánynak nevezik, ami minden határon túlmegy.

Ráadásul az illetékes párt nem kizárja az így fogalmazó „illetékes elvtársnőt”, hanem elkezdi ugyanezt a jelzőt használni politikai ellenfeleire – jegyezte meg.

Kijelentette, hogy

Európának és Magyarországnak ekkora jelentőségű EP-választása még nem volt, mint a most következő – összegezte szavait Gulyás Gergely, szavazásra buzdítva a jelenlévőket.

Menczer Erzsébet, a Fidesz választókerületi elnöke szintén arról beszélt, hogy egy EP-választásnak sem volt még akkora tétje, mint a mostaninak.

Rabok leszünk vagy szabadok? Mit hagyunk itt a gyermekeinknek, unokáinknak?

– szavai szerint ez a tétje a szavazásnak.

„Mutassuk meg Európának, hogy mi szeretnénk a hazánkat, a kultúránkat, a nemzetállamokat megőrizni!” – szólított fel.