Deutsch: A magyarországi zsidó közösség büszke

Vágólapra másolva!
Deutsch Tamás EP képviselő, az MTK elnöke, a Maccabi Európa Játékok a védnöki testületének az elnöke beszélt a Heti Tv Pirkadat című műsorában a játékok szervezéséről, arról, hogy mennyire biztonságos a zsidóság, a zsidó sportolók helyzete.
Vágólapra másolva!

A képviselő a szervezőbizottság nevében arról számolt be, hogy a Maccabi Európa Játékok szervezése már a finisben van, ez a munka már közel négy éve tart, hiszen 2015 végén született meg a döntés, hogy a Maccabi VAC, a Mazsihisz és az MTK közös pályázatát ítélték meg a legjobbnak, így idén Budapest ad otthont a versenyeknek.

A magyar fővárosnak Bázelt sikerült legyőznie a verseny megrendezésének a jogáért, a szervezők szinte azonnal hozzá is láttak munkának,

így Budapest várja a zsidó sportolókat július 29. és augusztus 7. között. Amit már lehet tudni, valószínűleg több mint 40 ország 3000 résztvevővel képviselteti magát 24-25 sportágban.

A Maccabi Európa Játékok lesz Magyarországon az eddigi legnagyobb multi sportesemény, de mint azt Deutsch Tamás kihangsúlyozta, ez több mint egy sportesemény. Hiszen a Maccabi Európa Játékok egyben a legnagyobb zsidó közösségi, vallási és kulturális sporteseménye is lesz az országnak. Fontos az, hogy a magyarországi, a közép-európai zsidó hagyományokkal, történelemmel, a zsidó jelennel is megismerkedhessenek az ideérkezők.

Szintén fontos, hogy a játékokat, annak szervezését is a hazai zsidó közösség is magáénak érezze, az már most tudható, hogy rengeteg önkéntes segít a lebonyolításban, a zsidó egyházi és civil szervezetek, kisebb és nagyobb közösségek dolgoznak a sikerért.

A szervezők azt is szeretnék, ha minél többen elmennének a sporteseményekre, ott szurkolnának a magyar csapatnak, vegyenek részt a játékokhoz kapcsolódó vallási és kulturális eseményeken.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.