Az egész falut rettegésben tartotta a káldi gyilkos

gyilkossági helyszín

Megölte a rokonait egy férfi a Vas megyei Káldon.
Vágólapra másolva!
Egész családját terrorizálta, fenyegette, és a helyieket is rettegésben tartotta az a húszéves fiú, aki ma hajnalban megölte anyját, 15 éves testvérét pedig mellkason szúrta. A fiú állapota kritikus, a szombathelyi Markusovszky kórházban küzdenek az életéért.
Vágólapra másolva!

Egy éve költözött Tatabányáról Káldra az a család, ahol a gyilkosság történt tegnap. A helyiek szerint ekkor, vagyis amikor beköltöztek, fenekestül felfordult minden.

Forrás: Csudai Sándor - Origo

A húszéves fiú, Krisztián, akit most többek között anyja megölésével gyanúsítanak, ütötte-verte családtagjait a helyiek szerint.

Többen állítják, hogy lopott is.

Úgy tudjuk, többször állt pszichiátriai kezelés alatt. Korábban nagyanyjuk is velük élt, akit a fiatal férfi szintén rendszeresen vert, fenyegetett. Az idős nő megelégelte ezt, így visszament Tatabányára, azóta ott él egyedül. Egyik testvére, aki már felnőtt, Budapesten él és dolgozik. Viszont hat fiatalabb testvérének, anyjának és anyja élettársának napi szinten kijutott Krisztián durva kitöréseiből.

– mondta el egy szomszédjuk. Az asszony Krisztián viselkedése ellenére is jóban volt a családdal, minden nap beszélgettek.

"Én nem értem, a család minden tagja olyan normális, rendes, becsületes emberek, dolgoznak, a lakásuk rendezett, állandóan takarítanak. A többi gyerek is jól nevelt, illemtudó, átjárnak hozzánk, együtt járnak óvodába és iskolába az enyémekkel. De ez az egy, na hát ez egy igazi bolond. Már ahogy kinéz, az is ijesztő, maga a tekintete is. Feketében jár állandóan, van, hogy halálfejes maszkban.

Az asszony azt mondja, már ez utóbbi is félelmet kelt sok emberben.

Azt is meséli, hogy a lányát meg is támadta.

- meséli az asszony.

Nem sokkal ezután az ablakukat is betörte.

Forrás: Csudai Sándor - Origo

- emlékszik vissza a nemrég történtekre.

Az asszony arra gyanakszik, hogy azért támadhatott rájuk, mert miután a lányát molesztálta, feljelentették.

Azt is mondja, a gyilkosság előtti napon már érezték, hogy valami nincs rendben a családdal. Egyik kisebb testvére az óvodában nem úgy viselkedett, ahogy szokott, furcsán visszahúzódó és kedvetlen volt.

Persze az is elképzelhető, hogy már aznap reggel volt valami veszekedés, esetleg verekedés.

A gyilkossággal gyanúsított férfi a helyiek szerint egész nap körözött a biciklijén. Aznap is talpig feketében volt. Aztán este kiabálni kezdett, hogy

Ekkor ölhette meg a fiú az anyját, és sebesítette meg életveszélyesen az öccsét. Utóbbit a szombathelyi Markusovszky kórházba vitték, őt mellkason szúrta.

A házban a megszúrt kisfiú mellett másik két gyerek is volt, egy egy- és egy hároméves. És valószínűleg ott volt a házban a nő élettársa is. Elképzelhető, hogy ő pont a gyerekeket védte a fiútól.

– ezt már a család közvetlen szomszédja mondja.

Ő is napi kapcsolatban volt a családdal, és ő is úgy írta le a fiút, mint akitől félni kell.

A bíróságnak legkésőbb vasárnapig döntenie kell arról, hogy a gyilkossággal gyanúsított fiú letartóztatásba kerül, vagy kényszergyógykezelést rendelnek el neki.