Életfogytiglanit kapott az M5-ösön gyilkoló német férfi

Vágólapra másolva!
Az 53 éves férfi 2017. december 4-én lelőtte az egyik ismerősét az M5-ös autópálya csengelei pihenőhelyénél, egy másik férfit pedig életveszélyesen megsebesített. A török származású, német férfit évek óta ismerte a megölt bolgár férfi, akinek segített Ausztriába költözni, munkát is talált neki, és pénzt is adott kölcsön. Amikor azonban nem kapta vissza a pénzét, romlani kezdett a viszonyuk. Megtudta, hogy az ismerőse hazaindul Bulgáriába, és eldöntötte, hogy meg fogja ölni.
Vágólapra másolva!

Fogta az engedély nélkül tartott fegyverét, és elindult Hegyeshalomra, az osztrák-magyar határra. A bolgár férfi egy munkatársával együtt érkezett a határra, onnan indultak Röszkére. A csengelei pihenőhelyen megálltak, és mindketten elaludtak. A német férfi is leparkolt ott, sapkát és kesztyűt húzott, majd bekopogott az autó ablakán. A bolgár férfi ekkor felriadt, felismerte őt, és megpróbált az autóval elhajtani, de a másik férfi lelőtte. Összesen ötször lőtt: kétszer a bolgár férfi munkatársát találta el.

A bolgár férfit egyenesen szíven találta, de annak még maradt annyi ereje, hogy kihajtson a pihenőhelyről.

100-150 méterrel arrébb állt meg a leállósávban, ott halt bele a sérüléseibe. Társa életveszélyesen megsérült, mentőt hívott, akik időben kórházba tudták még vinni.

A gyilkos elmenekült a helyszínről, de másnap elfogták.

A mai ítélet szerint legkorábban 30 év után szabadulhat. A börtönbüntetés mellett 10 évre kiutasították Magyarországról.