Szijjártó: Komoly jelentősége lesz Donald Trump és Orbán Viktor találkozójának

SZIJJÁRTÓ Péter
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) és Rick Perry amerikai energiaügyi miniszter az Egyesült Államok és az Európai Unió LNG-konferenciája margóján tartott kétoldalú tárgyalásukon Brüsszelben 2019. május 2-án.
Vágólapra másolva!
Komoly jelentősége lesz Orbán Viktor kormányfő május 13-i washingtoni munkalátogatásának, amelynek során Donald Trump amerikai elnök fogadja őt - jelentette ki csütörtöki brüsszeli sajtótájékoztatóján Szijjártó Péter.
Vágólapra másolva!

A külgazdasági és külügyminiszter arról számolt be, hogy szerdán kapták meg a hivatalos meghívást, amelyet már vissza is igazoltak.

Szijjártó Péter elmondta, hogy a találkozón a regionális biztonság és a térség energiaellátásának kérdései, illetve a kétoldalú kapcsolatok, és azon belül a védelmi együttműködés témája lesz napirenden.

- hangsúlyozta a külügyminiszter.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Rick Perry amerikai energiaügyi miniszter az Egyesült Államok és az Európai Unió LNG-konferenciája margóján tartott kétoldalú tárgyalásukon Brüsszelben 2019. május 2-án Forrás: MTI/KKM/Kkm/Burger Zsolt

Emellett az Egyesült Államok az ország legfontosabb exportpiaca az Európai Unión kívül - tette hozzá.