Így érkezett Budapestre Matteo Salvini

Vágólapra másolva!
Megérkezett Budapestre az olasz belügyminiszter. Pintér Sándor magyar belügyminiszter üdvözölte Budapesten Matteo Salvinit, erről fotót is megosztott Instagram-oldalán.
Vágólapra másolva!

Megérkezett Budapestre Matteo Salvini olasz belügyminiszter. A politikust Pintér Sándor belügyminiszter fogadta.

Matteo Salvini és Pintér Sándor Forrás: MatteoSalvini/Instagram

Forrás: MatteoSalvini/Instagram

Mint arról korábban beszámoltunk, "Magyarországra érkezem egy új Európát építeni" - üzente Matteo Salvini olasz belügyminiszter a csütörtöki, Orbán Viktor magyar kormányfővel való találkozója előtt. Európa két vezető politikusának az a célja, hogy egy teljesen más szellemi alapokon álló Európát alakítsanak ki.

Mint ismert, Orbán Viktor és Matteo Salvini tavaly augusztusban Milánóban egy bevándorlásellenes szövetség alapjait fektették le, amelynek a legfontosabb célkitűzése egy teljesen más szellemi alapokon álló Európa kialakítása volt. Közös céljuk Európa keresztény identitásának megőrzése, a migráció megállítása és helyben való kezelése. A magyar miniszterelnök ennek jegyében csütörtökön Budapesten fogadja az olasz belügyminisztert, a találkozónak az európai parlamenti választás miatt kiemelt jelentősége van. Tegnap a La Stampa nevű olasz napilapnak nyilatkozott Orbán Viktor, amelyben felszólította az Európai Néppártot, működjön együtt a Salvini vezette jobboldallal. "A jelenlegi Európa legfontosabb embere Matteo Salvini" - szögezte le a magyar kormányfő Salviniről, akivel megfogalmazása szerint "egy sorsközösségben vannak". Az olasz belügyminiszter szerdán tivoli kampányrendezvényén reagált az interjúra.